Societat

Es constitueixen 25 parelles lingüístiques en la 12a edició d'aquesta iniciativa

Per Lluís Rovira i Barenys

Aprenents i voluntaris que van participar en l'acte de presentació de les parelles lingüístiques, el passat divendres al vespre al Centre Cultural

25 parelles lingüístiques s'han posat en marxa en la 12 edició d'aquesta iniciativa, que va arrencar el passat divendres 30 d'octubre a la sala d'actes del Centre Cultural amb la presentació dels voluntaris i dels aprenents. La coordinadora del voluntariat lingüístic de l'Àrea de Reus, Teresa Rull, va ser, un cop més, l'encarregada d'explicar els detalls de l'aparellament lingüístic que consisteix en el compromís de, cada parella, trobar-se al menys una hora a la setmana durant 10 setmanes per tal de que els aprenents puguin practicar la conversa en català amb el seu voluntari.
A banda, dins aquest període, es proposen algunes activitats conjuntes i se'ls faciliten descomptes en alguns establiments o espectacles de la zona. La següent edició, la 13a, es preveu que es posi en marxa el proper mes de febrer.

Majoria provinent d'Amèrica del Sud i del Centre

Pel que fa a la procedència dels aprenents d'enguany destaca una majoria provinent de països d'Amèrica del Sud i del Centre. A banda, hi ha gent provinent de Rússia, Ucraïna, Egipte, Romania i Marroc. Pel que fa al voluntariat, segons comentava la tècnica de Normalització Lingüística Helena Martínez-Ferreruela, "en aquesta ocasió hi ha hagut una bona resposta per part dels voluntaris i hem cobert bé la demanda".

Comenta aquest article