Societat

Art, vi i gastronomia es combinen en una iniciativa conjunta presentada al restaurant Can Bosch

Per Lluís Rovira i Barenys

Miquel Pérez, Merche Dalmau, Pepa Quinteiro i Joan Bosch, en la presentació a la premsa de la iniciativa conjunta que combina art, vi i gastronomia

El restaurant Can Bosch va ser l'escenari, ahir al vespre, de la presentació a Cambrils d'una iniciativa que combina l'art, de la mà de la Galeria d'Art Anquin's de Reus, i el vi amb el celler de la DOQ Priorat Domini de la Cartoixa. El resultat d'aquesta combinació ha estat l'elaboració de 120 caixes de vi, de 2 o de 3 ampolles cadascuna, amb la tapa pintada per diferents artistes.

12 artistes

El paper de la Galeria d'Art Anquin's ha estat el de contactar amb la dotzena d'artistes que hi han participat i que han estat Albert Alís, David Casals, Mònica Castanys, Carlos Díaz, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Joaquín Mateo, Josep Moscardó, Ramon Moscardó, Lluís Puiggròs i Isabel Saludes. Segons explicava Pepa Quinteiro, responsable de la galeria d'art, "els artistes que hi han participat són de primera fila per a un vi que és de primera categoria. Les obres són úniques i han estat pintades directament a les tapes de les caixes de vi amb la temàtica del vi o d'algun dels seus elements com a denominador comú". Cada tapa de fusta, un cop separada de la caixa, constitueix una obra d'art original que pot ser emmarcada i penjada a la paret.

Vi selectiu

L'altra part d'aquesta proposta és el vi de la DOQ Priorat Clos Galena, del celler Domini de la Cartoixa. Els propietaris del celler, Miguel Pérez i Merche Dalmau, explicaven l'exclusivitat d'aquest vi de finca, fet amb cultiu ecològic, del que se n'omplen 5.000 botelles l'any i que, fins enguany, havia anat tot a l'exportació. Segons explicava Miguel Pérez, "vam començar l'any 1999 treballant la vinya i l'any 2002 vam fer la primera verema". Cal dir que aquest vi ha aconseguit més d'una vegada la puntuació de 9,5 per part de l'expert americà Robert Parker.

Sopar de presentació

El sopar a Can Bosch va servir de presentació d'aquesta iniciativa. Els assistents al sopar van tenir la possibilitat d'adquirir alguna de les caixes de vi que es venen al preu 370 euros la de 2 ampolles i de 480 euros la de tres. La galeria d'art també té a la venda aquestes caixes. La intenció de tots plegats és continuar amb aquesta iniciativa de cara a l'any vinent.


Comenta aquest article