Esports

Crisi total al Club de Tennis Taula Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz



Imatge de l'Open de Tennis Taula Ciutat de Cambrils, celebrat a finals del passat mes de juny
Set dels nou membres de la junta directiva del Club de Tennis Taula Cambrils han dimitit i s'han desvinculat com a socis del club i també, en algun cas, com a jugadors, com a mostra de disconformitat amb la gestió del president del club, Miguel Ángel González. En un comunicat emès aquesta setmana, els set signants han volgut deixar clar que, a partir d'ara, "no volem tenir absolutament res a veure ni amb el senyor González ni amb la gestió que representa, ni ens farem responsables de cap de les maneres amb passats, presents o futurs deutes que puguin sorgir per la seva causa".

Gestió econòmica

L'actual president del Club Tennis Taula Cambrils, Miguel Ángel González, va ser elegit al càrrec el 14 de maig d'aquest mateix any, en una junta en que a part d'ell hi havia nou membres més. Segons assenyalen els membres dimitits, les desavinences van començar ben aviat, en la preparació del primer Open de Tennis Taula Ciutat de Cambrils, que es va celebrar el 28 de juny, i situen els problemes, des de llavors ençà, en la gestió econòmica que el president ha fet de manera personal. Segons diuen en el comunicat, "hi pot haver a data d'avui una quantitat important de diners en poder d'aquest senyor que no estan justificats de cap manera ni se sap on paren".
En el comunicat també es diu que es tenen proves "que demostren compres no pagades i deutes que, en nom del club, el senyor González ha portat a terme sense donar absolutament cap explicació".

Gestió esportiva

Les crítiques també engloben una part esportiva, "durant l'estiu el senyor González ha anat dient que tenia fitxats tres jugadors de primer nivell que cobrarien 2.300 euros per la temporada 2009-2010, i que d'aquesta despesa se'n feien càrrec uns patrocinadors (mai va voler dir quins). Mentrestant, algú dels integrants del primer equip va marxar per deixar lloc als que arribaven. Resultat, no hi ha cap patrocinador, els tres jugadors no han vingut i ara l'equip de Primera Provincial perilla per falta de jugadors. A part d'això, el senyor González ha configurat els equips de Primera i Tercera Provincial de forma totalment personal, sense comunicar res a ningú i sense tenir en compte en cap moment l'opinió dels propis jugadors, ni del capità de l'equip, ni dels membres de la junta, amb la qual cosa ni hi estem d'acord en absolut".

Moció de censura

El passat 7 de setembre es va fer una reunió de junta amb l'objectiu, segons es diu en el comunicat, com a "última opció per a què el senyor González donés explicacions dels comptes. Res a fer, males cares i d'explicacions cap ni una". Aquell mateix dia es va acordar fer una reunió extraordinària el 25 de setembre. En aquesta altra junta, segons el comunicat, "l'únic que ens va donar van ser els ingressos aproximats dels participants de l'Open del 28 de juny, tres mesos després, però cap explicació de les despeses". Davant d'aquesta situació, es va presentar una moció de censura al president però aquest es va negar a dimitir. Tot plegat ha desembocat en aquesta situació en la que els set membres: Joan Martí, Daniel Martí, Pere Josa, Jesús Jiménez, August Prats, Àngel Ariño i Jorge Mercader, han presentat la seva dimissió i ho han donat a conèixer a l'Ajuntament, Federació de Tennis Taula i altres clubs.

Miguel Ángel González: "La gestió econòmica és impecable. Estan actuant per enveja!"

L'actual president del Club Tennis Taula Cambrils també ha volgut donar les seves explicacions a Revista Cambrils Diari Digital. Sobre la qüestió econòmica, González ha afirmat que, "la gestió econòmica és impecable. Estan actuant per enveja i la resta de gent del club ho pot dir". Sobre la gestió anterior del club, González també ha comentat que, "volien tenir el club única i exclusivament de 'coto' privat. És a dir, som set, tenim la clau i ens fem els amos d’això –que no és propietat de ningú– i no deixem jugar a ningú."

Respecte al gran increment d'alumnes de l'escola de base del club, González manté que des de la seva entrada al club el nombre de nens i joves ha crescut espectacularment, "cada tarda es pot veure i es pot comprovar al pavelló", afegeix. A més, segons explica, "ells volen anar en contra d'això, i inclús no els van voler incloure en la competició. Si jo no reacciono abans es queden fora sense jugar".

"Un president ha de vetllar per la salut econòmica i competitiva del club"

Pel que fa a la gestió esportiva, González ha comentat que, "els fixatges no me'ls van deixar fer, per qüestions personals en algun cas". A més, segons ha dit González, "tinc el suport de la federació, i he estat nomenat vicepresident de la Federació de Tarragona i sóc gestor directe amb la federació de Barcelona i tot això els hi ha molestat". Miguel Ángel González també reafirma que els problemes amb la resta dels membres de la junta es van iniciar arran del primer Open de Cambrils, del passat 28 de juny, "ja que aleshores ja estaven en contra. Jo vaig dir que em posaria a treballar i així ho vaig fer, ja que un president ha de vetllar per la salut econòmica i competitiva del club".

Tot i les dimissions dels set membres de la junta, Miguel Ángel González vol continuar al capdavant del club i pensa comptar amb la incorporació de pares d'alumnes per substituir aquests membres dimitits.

Comenta aquest article