Societat

L'Associació Cultural de Vilafortuny celebra la II Jornada de portes obertes amb tallers i demostracions de les seves activitats

Per Berta Ruiz

L'artista Alberto Insa al costat del mural que ha pintat per a una de les parets del Centre Cívic de Vilafortuny

Durant tota la jornada del passat dissabte 24 d'octubre, l'Associació Cultural de Vilafortuny va celebrar al Centre Cívic de Vilafortuny la seva II Jornada de portes obertes per donar a conèixer les activitats i els diferents tallers que es realitzen al llarg de l'any.

Tallers i activitats participatives

Tal i com ha explicat la presidenta de l'Associació Cultural de Vilafortuny –Encarna Moreno– a Revista Cambrils Diari Digital, les activitats van iniciar-se a les deu del matí amb tota una mostra de tallers, demostracions i activitats participatives. Així doncs, es va fer un taller pràctic de joieria artesanal, un taller participatiu d'automaquillatge, un taller d'ikebana i de l'art de portar el kimono, una activitat de guitarra clàssica a càrrec del grup del taller que fa l'activitat el qual va tocar algunes peces de guitarra acompanyades de violí, una demostració dels alumnes de karate, una mostra del taller de feng-shui i jocs amb el taller d'anglès infantil. Tot plegat, va gaudir d'una gran participació i implicació del públic assistent a la jornada, tal i com ha manifestat Moreno.

Inauguració d'un mural i dinar de germanor

Després dels tallers, també es va comptar amb la presència del regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– que va ser l'encarregat d'inaugurar el mural de l'artista Alberto Insa. Aquest gran mural pintat presideix una de les parets de l'interior del Centre Cívic de Vilafortuny.

Cap al migdia, també es va fer un dinar de germanor, amb l'aportació de diferents plats i postres dels veïns i assistents a la jornada. Segons ha comentat Moreno, "cadascú va portar un plat o un postre diferent i això va ser una activitat molt interessant, ja que va ser una manera d'interrelacionar-se culinàriament". Al dinar compartit hi van participar unes 90 persones que van poder tastar i degustar una gran varietat de menjars. Després del dinar, també es va projectar un audiovisual del "Banquet literari" celebrat durant la passada diada de Sant Jordi. Finalment, es va tancar la jornada de portes obertes amb una demostració de salsa i tango per part dels alumnes del taller de balls llatins .

Pel que fa a la participació de la jornada d'enguany, Encara Moreno va destacar que, "enguany hi ha hagut molta participació i moltes cares noves. És important que la gent conegui la nostra associació i les activitats que fem al centre cívic, no només la gent del barri sinó també d'altres barris de Cambrils".

Comenta aquest article