Societat

Aprendre a ballar tango argentí en vint-i-una classes al Centre Cultural

Per Berta Ruiz

Un moment de la primera classe del curs de tango, ahir a la tarda al Centre Cultural

"Al compás" és el nom del nou taller de tango argentí que s'ofereix al Centre Cultural i Ocupacional. Precisament, ahir a la tarda es va encetar la primera classe del taller, que és impartit pels argentins Roberto i Susana Alfieri.

Moments abans d'iniciar la primera classe, el professor de ball i músic –Roberto Alfieri– va comentar a Revista Cambrils Diari Digital, algunes de les claus d'aquest curs que té l'objectiu principal d'ensenyar els principals passos i posicions d'una de les danses més sentimentals i profundes del món. Alfieri va explicar que, "ensenyarem a ballar el tango de parella típic dels balls populars de Buenos Aires, París, Alemanya, Finlàndia o Japó. És a dir, ensenyarem els passos internacionals que s'utilitzen en el tango de saló que no és d'exhibició".

21 classes per aprendre a ballar el tango argentí

Segons va assenyalar el professor del taller, en aquest primer taller hi ha un total d'onze persones apuntades, les quals rebran classes de nivell inicial. Al llarg de 21 dies de classes s'ensenyaran un total de 21 passos. Aquestes classes es dividiran en tres parts: una part d'escalfament, una part de pràctica del que es va aprendre en la classe anterior i finalment, l'aprenentatge d'un pas nou. Alfieri va comentar que, "les primeres classes són les més pesades, perquè s'ha d'aprendre a caminar. En el tango s'ha de caminar d'una manera diferent a la forma de caminar habitual, ja que això dóna equilibri i elegància a l'hora de ballar. Després s'aniran introduint les diferents figures, com l'abraçada, la postura, la tècnica, les figures, l'estil, les marques, la connexió amb la parella, la circulació a la pista".

A més, segons va afegir Alfieri, "és molt important treballar la independència de cada persona, perquè en el tango la parella balla junta i forma una unitat, però cadascú és independent i té el seu propi centre de gravetat. Aquest és un ball molt sensual, apassionat, romàntic i per gaudir de la parella".

Comenta aquest article