Cultura

Cambrils, ciutat escollida per engegar la XVII Biennal d'Art Contemporani Català 2010

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Aureli Ruiz, Josep Canals, Joan Recasens i Elvira Heredia, ahir en la roda de premsa de presentació
L'Ajuntament de Cambrils va acollir ahir al matí la roda de premsa de presentació de les bases de la XVII Biennal d'Art Contemporani Català 2010, organitzada per Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat. Enguany, Cambrils ha estat la ciutat escollida per presentar aquesta convocatòria, oberta a la creació artística dels més joves d'arreu de Catalunya. L'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, el director de la Biennal –Josep Canals–, la gestora de l'Obra Social Territorial Nord-Catalunya de la Caja de Ahorros del Mediterráneo CAM –Elvira Heredia– i l'artista reusenc Aureli Ruiz.

Una aposta per l'art jove i la innovació

En la seva intervenció, el regidor de Cultura –Joan Recasens– va destacar la importància de recolzar la creació artística dels més joves i promocionar les seves produccions culturals. Recasens també va comentar que aquesta biennal és una exposició única a Europa, "per les seves característiques i per la mostra d'algunes de les tendències plàstiques més representatives de l'art català actual". El regidor de Cultura també va recordar que Cambrils participa activament en aquesta Biennal des de fa més de deu anys, apostant per aquest art jove, i posant a disposició les diferents sales d'exposicions municipals.

Per la seva part, el director de la Biennal –Josep Canals– va destacar que la Biennal és una "oportunitat de promoció per als joves artistes catalans. Busquem creació, innovació i que els joves siguin punyents amb allò que fan". El director de la Biennal va destacar l'important recolzament que moltes entitats i institucions ofereixen a aquesta mostra. Una de les entitats col·laboradores de la Biennal és la Caja de Ahorros del Mediterráneo, que ahir va ser representada per la gestora d'Obra Territorial de Catalunya, Elvira Heredia. En les seves paraules, Heredia va apuntar que "aquesta mostra és una vocació per a l'impuls i a promoció de la cultura entre els joves creadors que tenen menys oportunitats".

Les bases

La mostra està oberta a tots els joves artistes de Catalunya menors de 35 anys, els quals poden presentar les seves obres fins el proper 31 de gener de 2010, al carrer de la Creu, número 16, de Sant Cugat del Vallés. També poden obtenir més informació trucant al telèfon 93 675 4902. Les obres seleccionades pel jurat, gaudeixen de total llibertat creativa i temàtica i són premiades amb 400 euros com ajut per la producció de l'obra. Les obres seleccionades s'exposaran a diferents ciutats de Catalunya, de forma itinerant, durant l'any 2011. La mostra s'inaugurarà el proper mes d'abril a Sant Cugat, mentre que a Cambrils arribarà el proper estiu.

Comenta aquest article