Cultura

S'engega una nova edició del "Voluntariat per la llengua" que uneix aprenents de català i voluntaris lingüístics

Per Redacció

El Consorci per a la Normalització Lingüística engega la dotzena edició del programa "Voluntariat per la llengua" a Cambrils, coincidint amb l'inici dels nous cursos de català. Amb el suport d'empreses, entitats, establiments comercials, bars i restaurants continua la difusió d'un programa en què col·laboren voluntaris –persones que parlen en català habitualment– i aprenents, persones no catalanoparlants que volen fer pràctiques en català.

Voluntaris i aprenents es comprometen a trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de deu setmanes per conversar en català. La parella tria, de mutu acord, el dia, l'hora i el punt de trobada i decideix què vol fer i on vol anar.

Incrementar l'ús del català

A més a més, el CNL organitza activitats ludicoculturals per aconseguir que el català sigui la llengua comuna a fi d'incrementar-ne l'ús entre les persones que participen en el programa "Voluntariat per la llengua", com visites guiades al Museu d'Art i Història de Reus, l'assistència en qualitat de públic al programa Divendres de TV3, visites a l'exposició itinerant que l'Obra Social la Caixa organitza cada any a la plaça de la Llibertat de Reus i a la mostra "El català? És chevere!" o la participació en la campanya "Encomana el català", són algunes de les propostes que complementaran les trobades setmanals que les parelles lingüístiques començaran el mes de novembre.

L'agenda d'activitats es completa amb la subscripció gratuïta al diari El Punt durant les deu setmanes que dura la participació dels voluntaris i els aprenents en el programa i descomptes en tots els espectacles del Teatre Bartrina i en algunes llibreries de Reus i Cambrils.

Les persones que vulguin participar en el programa "Voluntariat per la llengua" com a voluntaris o com a aprenents han de posar-se en contacte amb el Servei de Català –situat al carrer de Sant Plàcid– trucant per telèfon 977 79 26 88 o per correu electrònic vxl.cambrils@cpnl.cat. També es poden donar d'alta al programa a www.vxl.cat.

Comenta aquest article