Societat

Ivan Cervantes enceta el curs escolar dels alumnes d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Per Berta Ruiz

El pilot Ivan Cervantes va oferir el divendres al matí una xerrada a tots els alumnes de l'ESO

Els alumnes d'Educació Secundària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van celebrar el passat divendres al migdia un acte per encetar el nou curs escolar 2009-2010, que enguany porta el lema "Si sóc constant, puc!". Per aquesta activitat, es va comptar amb la presència d'un cambrilenc il·lustre, el pilot tetracampió del món d'enduro, Ivan Cervantes. Els alumnes van rebre aquesta visita sorpresa entre aplaudiments i amb molta expectació.

Cultura de l'esforç i el sacrifici

Després de diferents lectures per part de professors i alumnes sobre la cultura de l'esforç i el sacrifici, uns alumnes van tocar les gralles i els timbals, mentre d'altres col·locaven les paraules "equilibri", "esforç", "responsabilitat" i "força" a la base d'un dibuix d'un castell humà. Posteriorment, el pilot va adreçar unes paraules als alumnes de l'escola que omplien el pati. Cervantes va repassar la seva trajectòria professional plena de triomfs i victòries, però també carregada de sacrifici, treball, esforç i alguns mals moments, com la greu caiguda que va patir l'any 2000 que gairebé li costa la vida. El pilot cambrilenc també va comentar que des de petit sempre havia tingut el somni de ser pilot i arribar a ser el número u, per això sempre ha treballat per ser el millor i mantenir-se a l'elit.

Després d'aquestes paraules, Cervantes va respondre a algunes preguntes dels alumnes relacionades amb els seus títols, amb el seu possible canvi de categoria, amb la seva recent candidatura als Premis Príncep d'Astúries o amb el seu futur un cop finalitzi la seva etapa professional. Per tancar l'acte, el pilot cambrilenc va rebre un obsequi de l'escola, un rellotge amb els horaris de diferents llocs del món, que ell tant sovint recorre.

Treballar a l'escola la constància i la superació

La cap d'estudis d'Educació Secundària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer –Pili Bas– va comentar a Revista Cambrils Diari Digital que enguany el lema de l'escola és "Si sóc constant, puc!", i per això, "hem volgut que l'Ivan estigués en aquest acte, perquè és un exemple d'esforç, de constància i de superació amb ell mateix. Després de totes les dificultats ha pogut arribar allà on volia, a ser el número u".

Aquesta activitat va encetar un nou curs, al llarg del qual es treballaran aquests valors. De fet, el mateix divendres al matí, els alumnes van realitzar diferents activitats de convivència per treballar "la cultura de la constància i del fer pinya entre el grup classe", segons va assenyalar Bas.

Part dels alumnes que divendres van ser presents a l'acte d'inauguració oficial del curs 2009-2010

Comenta aquest article