Cultura

L'exposició "Gomes d'esborrar" de Tere Recasens presenta més de 300 gomes a la Torre de l'Ermita

Per Berta Ruiz

Tere Recasens al costat de la seva mostra de gomes

La Torre de l'Ermita acull des d'ahir al vespre l'exposició "Gomes d'esborrar" de la cambrilenca Tere Recasens. Aquesta mostra, organitzada pel Centre d'Estudis Cambrilencs, es va inaugurar ahir al vespre i va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Joan Recasens–, el director del Museu d'Història –Gerard Martí–, el president del Centre d'Estudis Cambrilencs –Josep M. Recasens– i la propietària d'aquesta original col·lecció, Tere Recasens.

Una original col·lecció

L'exposició "Gomes d'esborrar" presenta unes 300 gomes que plasmen diferents temàtiques com esports, música, menjar, estris o records de llocs i monuments d'arreu del món. Però la col·lecció de Tere Recasens és molt més àmplia, i de fet, tal i com ella mateixa manifesta, "tinc unes 700 gomes, però és una col·lecció viva". La seva afició per aquests petits objectes va sorgir de "manera espontània", arran d'un regal d'aniversari de quan anava a l'escola, "les meves amigues em van regalar un lot típic amb la seva llibreta, el llapis, el bolígraf i una goma. Però no era una goma normal sinó que era una bombeta molt original. Quan vaig anar a estudiar fora vaig comprar una altra goma que era un braç de gitano. A partir d'aquestes dues gomes vaig anar recopilant les que ja tenia, perquè sempre m'ha encantat el material escolar". Arran d'això, Tere Recasens va iniciar la seva col·lecció de gomes d'esborrar, "des d'aleshores allà on anava o papereria on entrava anava trobant coses molt originals. A més, és una cosa relativament barata, i qualsevol amic o familiar que viatja et pot portar una goma".

Uns 30 anys recollint gomes

Al llarg d'uns 30 anys, Recasens ha anat recollint totes aquestes gomes, i de fet, aquest món també ha anat variant al llarg dels anys. "Hi ha èpoques en les què veus moltes diferents i d'altres que sembla que no se'n fabriquin. També tinc totes les clàssiques, les de tinta, les de nata. M'agraden molt, i a tot arreu on vaig sempre busco i pregunto".

El president del Centre d'Estudis Cambrilencs –Josep M. Recasens– també va encoratjar els presents a presentar les seves col·leccions i aconseguir que la Torre de l'Ermita tingui una major programació d'exposicions.

Comenta aquest article