Esports

Més de 1.000 alumnes han passat enguany pels cursos de formació del Club Nàutic

Per Redacció

Imatge d'una de les activitats realitzades pel Club Nàutic aquest passat estiu al port cambrilenc

Aquest estiu, el nivell d’assistència al Casal de Mar i als cursos de vela del Club Nàutic Cambrils s’ha mantingut en unes xifres similars a les del mateix període de l’any anterior. Tanmateix, el nombre global d’alumnes que han passat pel Club al 2009 ha experimentat un augment del 22% en relació al 2008, gràcies a les activitats de vela escolar que es duen a terme dins del programa de col·laboració signat enguany entre l’Ajuntament de Cambrils i el Club.

El Club Nàutic Cambrils ofereix any rere any una àmplia oferta de cursos i activitats esportives durant l’estiu, adreçats a nenes i joves de totes les edats. Una de les novetats importants aquesta temporada ha estat el Casal de Mar, dirigit a nens i nenes d’entre 5 i 8 anys, que estableix el descobriment i coneixement del medi marí com a eix vertebrador de l’activitat. Excursions, jocs en equip, platja, tallers, manualitats, sortida en vaixells de vela i kayacs són algunes de les activitats que es realitzen.

Aquest estiu el Club també ha ofert, per primera vegada, com alternativa a la vela, activitats de wake i esquí nàutic, ideals per a gaudir del mar i de l’estiu. Una altra de les novetats d’aquest curs ha estat l’ampliació dels horaris per adaptar-se millor a les necessitats de les famílies, oferint l’oportunitat de realitzar “hores extres” abans de l’inici dels cursos i la possibilitat de dinar al Club una vegada finalitzats els cursos, que han tingut lloc al matins. Els cursos de vela lleugera estan dirigits a nens i nenes a partir de 7 anys, i els de creuer a joves a partir de 16 anys.

La vela, un esport per a tot l’any

El Club Nàutic Cambrils continua amb la seva tasca pedagògica i esportiva al llarg de tot l’any, gràcies a les òptimes condicions meteorològiques del nostre territori. Molts dels nens i nenes que han participat als cursos d’estiu, s’han incorporat a l’equip de regatistes del Club, que ja compta amb 73 navegants que participen en les diferents modalitats de vela en les competicions oficials de la Lliga Catalana, espanyola i internacionals.El Club posa a disposició d’aquests nous esportistes tot el material necessari (vaixell, equipament, etc.) per navegar durant tot l’any.

L’Escola de Vela és tot un referent a Catalunya

L’Escola de Vela és la base de la Secció Esportiva del Club Nàutic Cambrils. Dels alumnes que s’inscriuen als diferents cursos d’iniciació i perfeccionament que es programen, es complementen després les altres àrees de la secció. En els darrers anys, s’ha aconseguit el reconeixement de ser una de les millors escoles de vela de Catalunya, gràcies a l’equip tècnic de primer nivell que dirigeix les diferents activitats, la forta inversió en material portada a terme i una acurada programació i gestió de les activitats desenvolupades durant tot l’any.

Comenta aquest article