Informació general

L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda mostra la seva preocupació per la possible pujada de l'IVA

Per Redacció

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda ha mostrat la seva preocupació, a través d'un comunicat, per la intenció que té el Govern central d’augmentar l’IVA de cara al 2010.
L’Associació Hotelera vol deixar clara “la necessitat de no castigar un dels únics sectors que s’està mantenint a Espanya amb molt d’esforç”. Segons la presidenta de l’entitat, M. Eugènia Arbó, “aquesta mesura exclusivament recaptatòria no serà gens positiva per la bona marxa del sector turístic”.

No a la pujada de l'IVA

L’entitat va comunicar aquesta preocupació al president de la Confederació Catalana d’Hosteleria i també al president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT). Precisament, aquest passat dimarts, 22 de setembre, el president de la CEHAT, Joan Molas, va enviar una circular als presidents de totes les associacions d’hotels i allotjaments turístics d'arreu de l'estat espanyol per explicar-los que el dia abans, el 21 de setembre, el ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián i els portaveus dels diferents grups polítics havien rebut una carta on Molas els demanava “que en cas que es produeixi definitivament l’anunciada pujada de l’IVA, s’inclogui al sector de l’allotjament dins d’aquells productes o serveis que no veuran modificada la seva fiscalitat, a causa del seu caràcter de sector refugi per l’ocupació i perquè més del 50% de la seva facturació total ‘s’exporta’ i existeix una correlació directa entre pujada de costos i pèrdua de competitivitat”.

Accions de sensibilització

La presidenta de l’Associació Hotelera, M. Eugenia Arbó, ha dit que “paral·lelament, es faran accions per sensibilitzar a la Comissió de Turisme de Parlament espanyol perquè consideri la transcendència d’aquesta decisió, quan a data d’avui tota la contractació de tarifes de cara al 2010 està tancada i no es pot repercutir ni per la situació de mercat ni plantejar als touroperadors canvis en els acords ja
presos”. Segons Arbó, “la mesura ha estat presa en consideració, en tot cas, en una època nefasta per tot el sector turístic”.  


Comenta aquest article