Esports

El windsurfista cambrilenc Roger Arbó continua aquesta setmana amb la seva travessia per la costa catalana

Per Redacció

 
 
A dalt, Roger Arbó a la costa del Garraf, arribant al port. A sota, el cambrilenc al seu pas per la localitat barcelonina de Castelldefels.
Aquesta setmana continua la travessia que el windsurfista cambrilenc Roger Arbó realitza per la costa catalana. Des del dimecres 16 fa parada en diferents ports, passant per Cambrils el passat divendres, dia 18. Aquella etapa sortia de l'Ampolla a les 12 hores i arribava ràpidament a Cambrils a les 16 hores. Roger va iniciar l'etapa amb vent força 1-2 en contra del sud-est fins que va caure per acabar rolant a un garbí que va pujar d'intensitat i va portar grans onades que els van permetre agafar grans velocitats fins el port de Cambrils.

Una vegada més, l'embarcació de salvament va tenir problemes quan va embarrancar amb un cap de remolc que surava per l'aigua. Mentrestant, Arbó va prosseguir amb la seva ruta en solitari, deixant la llanxa darrera a l'alçada de l'Hospitalet de l'Infant. El rider cambrilenc va arribar a port molt esgotat a causa de la falta d'alimentació durant l'etapa. Allà esperava tot un seguit de gent que es veia des de ben lluny.

Previsiblement, els dos següents dies no disposarien d'embarcació de salvament, és a dir, dos dies sense recolzament per mar. Això faria augmentar la dificultat de les dues etapes següents: Coma-ruga i Castelldefels.

De Cambrils a Coma-ruga

Puntualment l'equip de la 'Catalan Experience' va sortir a les 11 del matí del dia 19 del port de Cambrils. Tenien per davant 24 milles (45 km) i vent de mestral molt ratejat fins a Coma-ruga. Van navegar durant 5 hores i el vent va anar augmentant d'intensitat fins al punt de ràfegues de 20 nusos de nord-oest a l'alçada de Roda de Barà. No tot va ser fàcil ja que per la zona de Tarragona el vent va decidir afluixar fins no bufar en cap direcció durant més d'una hora. Les regates que estaven previstes a la zona van quedar totes aplaçades fins a nou avís.

Finalment es va poder comptar amb una embarcació de salvament a través de la Creu Roja Tarragona que va aparèixer al Cap Salou i va fer el seguiment fins al final. L'arribada del dia següent va ser a Castelldefels, on es viu una gran tradició per aquest esport.

Sortida de Coma-ruga sense embarcació de salvament

La sortida des de Coma-ruga va ser a les 12:40 hores del dia 20, sense embarcació de salvament. No hi havien més de 4 nusos de vent però l'equip va decidir sortir a mar perquè a les 13 hores la previsió era que el vent començaria a pujar d'intensitat. No va ser així, ja que durant tota l'etapa es van mantenir només a uns 6-7 nusos, que van permetre arribar a Sitges a les 15.30 hores.

A partir d'aleshores van començar a aparèixer els problemes, ja que va caure el vent i, a més, es va ficar en contra juntament amb una corrent molt forta. El rider català va haver de començar a remar amb la vela molta estona, més dues hores i mitja fins gairebé arribar al port del Garraf. La última mitja milla va ser assistit per la Creu Roja, que van haver d'acompanyar-lo fins al port. El cambrilenc no tenia més forces i cada vegada hi havia més mar i menys vent.

Del Garraf a Barcelona

El rider Roger Arbó va sortir del port del Garraf, tres milles abans del club nàutic de Castelldefels, que és on estava previst arribar amb anterioritat. Així doncs, amb 3 milles de propina, va iniciar la navegació a les 12 amb 3-4 nusos de sud-oest, que li donaven suficient vent per passar el port de Barcelona, on va arribar a les 15.30. Va sortir en solitari, sense recolzament, a causa de problemes amb el transport de la nova llanxa. Aquesta va arribar amb molt retard quan el windsurfista ja es trobava gairebé a la platja de la Barceloneta: "He passat moments de gran tensió al travessar el port de Barcelona, ja que molts petroliers han passat molt a prop. Dubtava que algun m'estigués veient realment, per això estava desitjant que arribes el recolzament per mar!", explicava el cambrilenc.

Una vegada passat el mal tràngol ja tot va ser més fàcil, amb rumb directe al port del Masnou. El vent va augmentar d'intensitat per acabar caient a poques milles de finalitzar l'etapa. Segons expliquen, la rebuda va ser "molt gratificant" per part de la Mònica Azón, la directora esportiva del club. "Va ser una de les millors acollides en un port, deixant-nos utilitzar les seves instal·lacions, incloses les d'spa, relax i tonificació".

Comenta aquest article