Societat

Més de 200 motoristes es reuneixen a la Pineda en una concentració organitzada per l'associació cambrilenca Rebels

Per Raquel Samaniego

El Pinar de Perruquet va ser l'escenari pel que les motos es van passejar durant el matí de diumenge

L'associació motorista Rebels, de Cambrils, va organitzar el passat diumenge una concentració al Pinar de Perruquet de la Pineda que va reunir unes 230 motos procedents de diferents punts del territori. En aquesta trobada, en la que van poder gaudir d'un matí en companyia d'aficionats al motor i les dues rodes, també van actuar dos grups de rock. A banda del servei de barra, en aquest pinar hi van haver diverses carpes destinades a la venda d'objectes relacionats amb aquest món, des de clauers, collars, enganxines o fins i tot les típiques armilles de cuir.

El president dels Rebels —Justo Carrión— manifestava sentir-se "molt content" per com havia anat la jornada, tot i que assegurava que havia faltat gent. El mateix diumenge, segons va comentar, també hi havia una altra concentració en una localitat propera, un fet que va provocar que no tinguessin la gent que esperaven. Tot i així, per a tots els assistents que van voler quedar-se a dinar, es va fer al mateix solar una gran paella de la que van sortir 150 racions.

"Sense facilitats a Cambrils"

"Estem molt satisfets amb el tracte que ens dóna l'Ajuntament de Vila-seca, perquè en tot moment ens ha facilitat la feina. Ens va cedir el terreny, ens va donar l'esmorzar, també les cadires, els lavabos mòbils... Tot. Vila-seca ens ha ofert totes les prestacions possibles quan Cambrils, per contra, quan vam fer la inauguració dels Rebels no ens va donar facilitats", explicava Carrión.

L'abril de 2007, una desena de motoristes van inaugurar el capítol dels Rebels a Cambrils. Per a l'ocasió, van fer una festa al Càmping Baix Camp i posteriorment una sortida en moto per la població i per diversos locals d'oci nocturn del port. Segons el cambrilenc, "l'Ajuntament no va deixar-nos la plaça del Pòsit per a estacionar les nostres motos. Volia que les deixéssim a la rambla del Regueral, allunyades dels locals on havíem d'anar, quan aquests vehicles costen més de tres milions de pessetes". Tal com diu, com que aquell any ja no va sortir bé, enguany ja no han anat a demanar-los res, tot i que els hi hagués agradat fer-ho al Parc del Pinaret. Malgrat això, Carrión assegura que de cara a anys vinents, "si l'Ajuntament de Cambrils es compromet a donar-nos uns mínims, no res en metàl·lic, sinó en prestacions, estaríem encantats de fer-la aquí". Cal destacar, que els Rebels van ser presents a la darrera edició de la Mostra d'Entitats que es va fer al Parc del Pescador, el passat 13 de setembre, com a entitat local.

"Estem oberts a tot"

Per la seva part, el regidor de Promoció de Ciutat —Oliver Klein— afirmava, com ja havia informat Carrión, que enguany no havien rebut cap petició per part dels Rebels per fer una concentració. Tot i així, Klein recorda que quan van inaugurar aquesta secció de l'associació a Cambrils, el consistori va rebre als integrants de Rebels a la sala de plens com a representants d'una nova entitat local. De cara a futures edicions d'aquesta trobada, el regidor va assegurar que estan "oberts a tot, perquè només és qüestió de proposar el tema i parlar-ho". Segons concreta, durant tot l'any es fan diferents jornades dedicades al vehicle, com pot ser la dels cotxes antics, o la que es farà el proper novembre, que estarà dedicada als cotxes americans. Així doncs, sembla ser per les paraules d'ambdós, que només cal apropar impressions per que properes concentracions es realitzin al nostre municipi.

Comenta aquest article