Informació general

La línia d'atenció a les víctimes de la violència de gènere atén 24 trucades procedents de Cambrils entre gener i agost

Per Redacció

La línia permanent d'atenció a les dones víctimes de la violència de gènere ha atès un total de 24 trucades procedents de Cambrils en el que portem d'any –entre els mesos de gener a agost–, segons dades facilitades en un comunicat de premsa pel PSC del Camp de Tarragona.

Casos de violència psíquica i física

En aquesta informació, el diputat del PSC al Congrés –Joan Ruiz– especifica que, "el perfil majoritari de la usuària d'aquest servei és el d'una dona en una franja d'edat compresa entre els 31 i els 50 anys que denuncia un cas de violència psíquica –en el 86% de les trucades–, o bé violència física –en el 42% de les trucades–. La immensa majoria dels casos fan referència a episodis de violència en l'àmbit de la llar, ja que aquests es produeixen en el 89% dels casos. D'altra banda, una quarta part de les persones que truquen són ciutadanes nascudes fora de l'Estat espanyol.

Aquesta línia 900 900 120 és un servei d'atenció gratuït i confidencial a les víctimes de violència de gènere que funciona les 24 hores del dia durant tot l'any. S'hi pot accedir via telèfon, xat i correu electrònic i es pot aconseguir informació sobre l'assistència que la Generalitat ofereix a les dones que siguin víctimes de situacions de violència i assessorament sobre les actuacions que es poden realitzar davant d'una situació de violència. La línia disposa de professionals especialitzats en violència de gènere i atén trucades en català, castellà, anglès, alemany, italià, rus, àrab, romanès, croat i xinès.

451 persones de Tarragona han trucat al telèfon sobre violència de gènere 016

D'altra banda, un total de 451 persones de la demarcació de Tarragona han trucat al telèfon d'atenció sobre violència de gènere 016, habilitat pel Ministeri d'Igualtat del govern de l'Estat, durant el mateix període de temps. Cal destacar que el nombre de trucades d'aquests dos serveis d'atenció ha anat creixent en els darrers anys.

Comenta aquest article