Informació general

Una nova campanya policial premia amb 10 euros en benzina als conductors que donin 0,0 als controls d'alcoholèmia

Per Raquel Samaniego

S'han instal·lat banderoles amb el lema de la campanya a diferents carrers de Cambrils

Un xec regal de deu euros en carburant és el premi que donarà la Policia Local de Cambrils a tots aquells conductors que, durant la nova campanya de sensibilització, no beguin ni una gota d'alcohol, és a dir, donin 0,0 mg/litre d'aire aspirat. Els beneficiats amb aquest obsequi, que està finançat per Luvirr, S.A., Shell i Dräger, s'hauran d'adreçar a la benzinera de Vilafortuny, que es troba a l'avinguda de la Diputació. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la conducció responsable i la mobilitat sostenible, per això els controls d'alcoholèmia es realitzen diàriament en diferents punts del municipi, "sobretot en els més estratègics", comentava el cap de la Policia —Josep Muñoz—.

Aquesta és només una de les accions que ahir van endegar els agents de la Policia Local, emmarcada en la campanya 'Responsabilitat, també és cosa teva', que durarà fins el proper 31 d'octubre. Una altra de les activitats que es faran és la pedalada contra el canvi climàtic i la mobilitat segura, que tindrà lloc el diumenge, 27 de setembre, amb un recorregut urbà d'uns 16 quilòmetres amb sortida i arribada des de la plaça de l'Ajuntament.

Ús del cinturó i dels sistemes de retenció infantils



La regidora, Laura Forcadell, i el cap de la Policia, Josep Muñoz, durant la roda de premsa
Els agents ja estan treballant en comprovar la utilització del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció d'infants a les entrades i sortides dels col·legis. Es pretén aconseguir el màxim d'informació durant el període del 14 al 27 de setembre, sobre el compliment d'aquests dos sistemes. Un cop finalitzat aquest treball de camp, a partir del 28 i fins el 9 d'octubre, es durà a terme la campanya d'informació als conductors. Aquesta es faria en dues accions, una d'elles a càrrec dels agents uniformats, els quals al detectar la infracció per part dels ocupants del vehicle informarien als usuaris d'aquesta obligació; i l’altra es portaria a terme per part dels agents escolars destinats a l’Educació Viària, i consistiria en visitar als alumnes dels centres d’educació infantil (P-4) per explicar els avantatges i la seguretat d’anar asseguts a la cadireta (SRI) a la part del darrera del cotxe.

Comenta aquest article