Esports

El ciclista cambrilenc Jordi Mariné participa en una escalada per dos ports de muntanya dels Alps italians

Per Jordi Blasi

Ciclistes que van prendre part en l'escalada als colls de l'Stelvio i el Gavia

Set veterans cicloturistes, entre els quals hi havia el cambrilenc Jordi Mariné Tarés, van escalar recentment els colls de l'Stelvio i el Gavia, dos dels ports de muntanya més durs i llegendaris situats als Alps italians.

Els expedicionaris que van participar en la sortida van ser Joan Rión i Manolo Izquierdo de La Canonja, Carlos López de Bonavista, Matías Sánchez de Salou, Rafael Zambudio de l'Hospitalet de l'Infant i Jordi Mariné de Cambrils. El passat 10 de setembre van sortir en furgonetes fins a la localitat italiana de Bormio, i juntament amb els expedicionaris hi anaven tres acompanyants més.

L'Stelvio i el Gavia, etapes habituals del Giro d'Itàlia

La pujada a l'Stelvio es va fer el matí del dia 13 de setembre. Cal dir que aquest port de muntanya és un dels més soferts que hi ha en el món del ciclisme. N'hi ha prou amb dir que té una pendent mitjana del 7,1% durant els seus 21,5 quilòmetres de recorregut, amb rampes màximes del 9,5%. El coll es troba a 2.757 metres d'altitud i, des de dalt, resulten impressionats els 48 pronunciats revolts –molts d'ells de 180º– que el fan tan captivador per als cicloturistes. Al cim, un monument ret homenatge a les gestes esportives que va protagonitzar el ciclista Fausto Coppi. L'endemà el grup va escalar el Gavia, de 2.651 metres d'altitud. Aquest port fa 25,6 quilòmetres i té una pendent mitjana del 5,5%, però amb rampes de fins a l'11%. Tant el Gavia com l'Stelvio són habituals a les etapes del Giro d'Itàlia.

Un cop aconseguides les dues gestes esportives, sempre a un ritme tranquil per poder gaudir de les sensacionals vistes que ofereixen, els ciclistes van tornar cap a casa, on van arribar el dia 14 de setembre. Una de les anècdotes del viatge es va produir a l'anada, ja que en una gasolinera francesa, l'expedició va coincidir amb la germana d'Ivan Cervantes, que el passat 13 de setembre es va proclamar tetracampió del món d'enduro.

Comenta aquest article