Informació general

La Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana es reuneix a Cambrils per tractar projectes de futur

Per Berta Ruiz

Un moment de la trobada, ahir al matí al centre Les Basses

Cambrils va ser la seu durant tota la jornada d'ahir d'una reunió que va aplegar els 15 representants dels museus i entitats que configuren la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Al matí, es va realitzar una reunió al centre cívic Les Basses, mentre que a la tarda, els assistents van poder visitar diferents indrets cambrilencs com la Torre del Port. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– també va assistir a l'inici de la trobada i va donar la benvinguda als assistents.

Cooperació museística d'una quinzena de museus de la costa catalana

La Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana estableix una estructura de cooperació museística, encapçalada pel Museu Marítim de Barcelona, que agrupa museus i institucions lligades a la difusió i la salvaguarda del patrimoni marítim des de Cotlliure fins a Amposta. L'Ajuntament de Cambrils, a través del Museu d'Història de Cambrils s'hi va incorporar l'any 2008. De fet, des de la xarxa es van realitzant reunions i trobades de forma alterna entre els diferents municipis que en són membres, i ahir Cambrils va ser l'amfitrió d'aquest encontre.

Activitats pel 2010

Tal i com va explicar Joan Recasens, "aquesta és una trobada de debat entre els diferents museus, per tal de tractar quines seran les activitats que es faran al llarg de 2010. És important participar d'aquesta Xarxa de Museus Marítims, perquè Catalunya té molta costa i moltes vegades hem estat d'esquenes a la costa. És important girar-nos de cara al mar i veure tot aquest patrimoni, recuperar-lo, posar-ho en comú i ensenyar-lo i divulgar-lo a la societat catalana". Aquesta trobada també va servir per plantejar totes les activitats que es realitzaran de cara a l'any 2010, amb l'objectiu de recuperar i divulgar el patrimoni marítim.

Actualment, la Torre del Port de Cambrils acull l'exposició pictòrica "Retrats de Mar", produïda precisament per al Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Aquesta es podrà visitar fins el proper 27 de setembre.

Comenta aquest article