Cultura

'El circ de la vida', nova exposició del cambrilenc David Callau al Port de Tarragona

Per Elena Martí



David Callau durant la inauguració de la seva mostra al Tinglado número 1 del Port de Tarragona
El passat dijous, 10 de setembre, es va inaugurar 'El circ de la vida', exposició individual de l'artista cambrilenc David Callau al Tinglado número 1 del Port de Tarragona. Aquesta exposició, que es pot visitar fins l'11 d'octubre, ha rebut el suport de Cambrils a Bon Port, dels germans Guasch, de Ralequip i d’Antonio Olmeda.

David Callau Gené, nascut a Cambrils el 1973, ha exposat en diverses ocasions a la nostra població i té el seu taller-galeria 7d’art també al municipi. L’any passat va crear el cartell de la Fira multisectorial i enguany ha participat en la presentació del merchandasing del Patronat de Turisme de Cambrils, realitzant una acció efímera a la Plaça de l’Ajuntament. També va exposar individualment a la Sala Àgora de l'Ajuntament el 2006, i el 2007 a València, entre altres experiències fora de l’estat espanyol.

Inauguració amb performances

En l’acte d’inauguració, a la que també va assistir Robert Benaiges com alcalde de Cambrils, es van realitzar tres performances. El públic va poder gaudir d’unes accions efímeres on, en dos casos, una noia es movia sobre un mar de pintura, acompanyada de música en directe i amb la seva expressió corporal esquitxava les parets transparents que s’aguantaven per una estructura metàl·lica tot formant un cub transparent. L’altra performance va ser una noia amb un nas de pallasso recitant poemes del mateix artista, acompanyada de música de piano.

L’exposició temporal, sota el títol 'El circ de la vida', és un recull d’obres pictòriques de gran format i tres instal·lacions (la tristesa, la mort i l’amor). Més d’una trentena d’obres omplen l’espai expositiu amb tres colors destacats, vermell, negre i blau. També es pot entrar dins un cub blanc per veure un fotomuntatge en col·laboració amb el cambrilenc Miquel Gil. Tot un repte per aquest jove artista que compara un circ amb les experiències de la vida.

Comenta aquest article