Informació general

Educació assegura que les obres del nou CEIP La Bòbila s'adjudicaran aquesta tardor

Per Raquel Samaniego

Vicens Villena, Robert Benaiges i Salvador Matas van visitar ahir les instal·lacions provisionals del CEIP La Bòbila, que estan ubicades al barri de la Llosa. A la imatge, saludant a la classe de quart

El director dels Serveis Territorials d'Educació del Camp de Tarragona —Vicens Villena— va visitar ahir al matí les intal·lacions provisionals del centre educatiu La Bòbila, a la Llosa. El nou centre, però, es construirà properament en terrenys ubicats al barri amb el mateix nom, prop del Nou Cambrils.

El CEIP La Bòbila ha ampliat enguany les seves instal·lacions provisionals amb dos mòduls prefabricats, ampliant així la seva oferta educativa un curs més en relació a l'anterior. Aquest any es podrà cursar, doncs, fins a 5è de primària. Amb la posada en marxa d'aquest centre es donarà per satisfeta tota la demanda de places educatives al municipi, tot i que d'aquí un parell d'anys es preveu que l'oferta s'hagi de tornar a ampliar per l'arribada de nous alumnes. Segons el regidor d'Educació de l'Ajuntament —Salvador Matas—, "s'haurà de pensar en nous centres de primària així com ampliar els de secundària".

Ahir es va donar punt de partida al nou curs escolar 2009-2010, amb l'escolarització de 105.000 alumnes a tot el Camp de Tarragona i la incorporació de més de 8.000 professionals. Enguany a Cambrils, amb una escolarització de 5.319 estudiants, es donen per cobertes totes les necessitats educatives.

En espera de l'adjudicació de les obres del nou centre escolar

La situació a dia d'avui encara és d'espera. Els terrenys que han d'albergar la nova escola al barri de la Bòbila ja estan preparats i condicionats per començar les obres. A finals de juny l'Ajuntament va cedir finalment el solar al Departament d'Educació de la Generalitat per tal que aquesta iniciés els tràmits per adjudicar l'obra, per un import licitat de 5,4 milions d'euros. Matas espera que aquest fet sigui "el més aviat possible", mentre ja que Villena assegurava ahir que serà "aquesta tardor" quan les obres s'adjudicaran, "després de l'aturada administrativa d'aquest estiu". Va dir, a més, que abans de que acabi aquest any ja començaran a haver "moviments de terra" en el solar i, fins i tot, es podria començar a veure ja la construcció del centre.

Tenen un termini previst de construcció de 15 mesos, en el que s'inclou la redacció del projecte i l'obra. El nou col·legi tindrà dues línies, és a dir, dues classes de cada curs escolar i s'espera, segons va explicar Matas, que el centre estigui en marxa el setembre de l'any 2010. Hi ha exemples que animen a tenir aquestes expectatives, com el CEIP Mas Clariana, que és l'últim que es va construir al municipi, a Vilafortuny, i que va estar llest en només 10 mesos.

"El centre provisional de la Bòbila no té res a envejar a d'altres centres"

El director territorial va alabar les instal·lacions educatives que es va trobar ahir a Cambrils, donat que "és l'exemple típic d'un centre provisional de qualitat, amb una estructura idònia i amb espais comuns, que és el model que ara s'imposa". A més, va afegir que aquesta escola cambrilenca, tot i haver començat a funcionar en barracons, "no té res a envejar a cap altre centre".

Villena va explicar que, tot i la crisi econòmica, aquest curs el Departament d'Educació ha invertit un total de 60 milions d'euros en projectes educatius, una xifra molt superior als 25 de l'any passat i que supera, també, als 50 milions de 2007. Per altra banda, va especificar que no només és un factor positiu per l'educació, sinó que amb la posada en marxa d'aquests projectes també es crearan nous llocs de treball.

Comenta aquest article