Societat

Més de cinquanta entitats i associacions cambrilenques participen en la IV Mostra d'Entitats de Cambrils al Parc del Pescador

Per Berta Ruiz

L'Escola de Puntaires en plena activitat, ahir, a la Mostra d'Entitats de Cambrils

La IV Mostra d'Entitats de Cambrils, organitzada per la regidoria de Relacions Cíviques de l'Ajuntament de Cambrils, va omplir d'activitats el Parc del Pescador durant tota la jornada d'ahir diumenge. A més, aquesta activitat que cada any creix en nombre d'associacions i entitats participants, també va servir per posar el punt i final a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

53 associacions i entitats participants

En la mostra d'ahir s'hi van aplegar un total de 53 entitats i associacions de tot tipus, com associacions veïnals, clubs esportius, entitats culturals i festives o ONG's, entre d'altres. Des d'abans de les 11 del matí es van encetar les activitats amb una traca d'obertura a càrrec del Ball de Diables de Cambrils, i cap a migdia va tenir lloc l'acte de parlaments. Després, al llarg del matí es van anar succeint les diferents activitats programades per les associacions participants com curses de sac a càrrec de l'Associació de Propietaris de El Regueral; una xerrada de presentació del projecte del Banc del Temps; una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils; una xerrada sobre el trastorn bipolar a càrrec de l'Associació de Bipolars de les comarques de Tarragona; un vermut popular servit per l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle; una tirada de bitlles catalanes amb el Club Esportiu Cambrils o un espectacle d'il·lusionisme amb Infància Digna.

Tot tipus d'activitats al llarg de tota la jornada

Al migdia, la pluja va fer acte de presència durant una estona, tot i que això no va impedir per a que molta gent participés en el dinar popular organitzat al mateix parc. Poc abans de les cinc de la tarda es van reprendre les activitats amb exhibicions de karate, una gimcana, ball de bastons, tornejos d'escacs, una actuació musical a càrrec de l'Associació de Senegalesos i Amics del Senegal de Cambrils, exhibicions de ball amb les Dones Amunt, un sorteig de lot de productes a càrrec de la Penya Barça o l'actuació del Ball de Diables que, amb un petit correfoc va posar el punt i final a la trobada.

A banda de totes aquestes activitats, durant tot el dia tampoc hi va faltar la venda de productes de Comerç Just a càrrec de Punt de Partida, la degustació de dolços organitzada per Progat, la demostració de l'Escola de Puntaires de Cambrils, l'exposició i el concurs ornitològic de Cambrils Ornitològic, un joc d'escacs gegant de la Unió d'Escacs de Cambrils o la faràndula amb la Nit d'Artistes de Cambrils.

Una mostra que creix any rere any

El regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– es va mostrar molt satisfet de com va anar la mostra al llarg de la jornada i va fer una valoració molt positiva a Revista Cambrils Diari Digital. Segons va destacar Klein, "enguany, m'ha sorprès molt gratament que la gent cada vegada més, s'acosta als estands per demanar informació, per preguntar i que hi participa molt més. A més, totes les entitats s'han coordinat molt bé, han ofert activitats i espectacles molt variats i les entitats han treballat per millorar els seus estands". El regidor de Relacions Cíviques també va assenyalar que any rere any va augmentant el nombre d'entitats i associacions participants, ja que en el primera Mostra d'Entitats es va arribar a la quarantena i enguany s'ha superat la xifra de cinquanta. Per Klein, aquesta activitat "és l'expressió de l'associacionisme cambrilenc".

Comenta aquest article