Societat

El ball de la Rosaura i les actuacions dels grups festius apleguen un nombrós públic

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la representació del ball de la Rosaura, ahir a la tarda a la plaça de l'Església de Santa Maria

La representació del ball de la Rosaura i l'actuació dels diferents grups festius cambrilencs van ser els protagonistes d'ahir a la tarda. Enguany, segon any que es fa la representació d'aquest antiga obra, hi va haver un canvi d'ubicació. En comptes de la plaça d'Espanya, lloc on es va fer l'any passat, enguany s'ha fet a la plaça de l'església de Santa Maria. El canvi d'escenari, en aquest cas, va afavorir la recepció sonora per part del públic. Aquest any, a més, l'Ajuntament va col·locar unes quantes cadires que van permetre seure a una petita part del nombrós públic que es va aplegar a la plaça.

La representació del ball de la Rosaura, a càrrec del grup de teatre Xerinola, membres del Casal Municipal de la Gent Gran i els Miquelets de Badalona, va ser seguida amb força atenció. Molta atenció, també, van despertar els versos finals del dimoni que en clau satírica va tractar de diferents temes de l'actualitat. El repàs del dimoni va ser sobre la crisi, la nova normativa europea dels espectacles del foc, les victòries del Barça i temes locals com el carnaval i els armats. El dimoni també va demanar un reconeixement als actors de teatre locals que han actuat al llarg del segle XX i va acabar dient que "si no us ha agradat alguna cosa que hem dit, critiqueu-nos sense vergonya, de manera ben anònima al digital de la Revista Cambrils".

Actuacions dels grups festius

El ball de la Rosaura va deixar pas a les diferents actuacions dels grups festius cambrilencs a la plaça de l'Església, una de les novetats d'enguany. Primer que tot van actuar els tres grups de bastoners del Ball de Bastons de Cambrils. A continuació, els diferents grups festius de Tota l'Endenga amb els nanos, els gegantons i els gegants acompanyats pels Cop de Cap i per les gralles i timbals, segons els casos. Van cloure les diferents actuacions el ball de diables Els Cagarrieres, amb una encesa de carretilles i bengales.

Comenta aquest article