Societat

Els grups d'arrel tradicional protagonitzen la jornada central de la Festa Major

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'ofrena de flors per part de les entitats cambrilenques

La jornada central de la Festa Major de la Mare de Déu es va viure amb molta intensitat. Els diferents grups cambrilencs d'arrel tradicional van ser els protagonistes destacats dels diferents actes festius, tant al matí com a la tarda, convertint-se en les veritables ànimes d'una festa marcada per una gran participació popular.

Seguici festiu

El seguici festiu va ser més animat que mai. Els diferents grups participants van concentrar-se a la plaça del Setge des d'on van recórrer diferents carrers del Barri Antic fins arribar a l'Ermita. Encapçalava la comitiva el Ball de Diables Els Cagarrieres a qui seguia la Farnaca i el grup de timbalers Cop de Cap. La comitiva festiva continuava amb els nanos, el Cabo Quiñones i el Marquès de los Vélez, i els quatre gegants; l'Ermengol i la Magdalena i el Pere i la Camí. Derrera dels gegants hi anaven els diferents grups del Ball de Bastons i els components del ball de la Rosaura. Darrere de tot, les autoritats.

L'arribada del seguici al pati de l'Ermita va donar pas a l'inici de la Missa Major, que enguany ha estat presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. La Missa Major també va comptar amb la participació de la Coral Verge del Camí.

Ofrena i actuacions

Un cop acabada la missa es va fer l'ofrena de flors a la Mare de Déu. Abans, però, l'arquebisbe va dirigir unes paraules a la gent reunida al pati de l'Ermita. També ho van fer la pubilla i l'hereu. Tot seguit, de manera ordenada i anunciada per megafonia, es va fer l'ofrena floral per entitats. Després d'això, les entitats participants al seguici van fer la seva actuació davant la imatge de la Verge.
Un cop enllestides les actuacions i després de que petés la traca, la festa es va traslladar al pati del darrera on la gent va poder fer el vermut i ballar sardanes amb la cobla Ciutat de Cornellà i els Amics de la Sardana de Cambrils.

Comenta aquest article