Societat

Un any més, les Camí celebren la seva onomàstica conjunta a la tradicional recepció al consistori cambrilenc

Per Berta Ruiz

Foto de família amb totes les Camí homenatjades, a la porta del consistori

Un any més, i ja en van sis, l'Ajuntament de Cambrils va retre el tradicional homenatge a les Maria del Camí, Camí o Camino, en motiu de la seva onomàstica del dia 8 de setembre, Festa Major de la Mare de Déu del Camí. L'acte va tenir lloc el passat dilluns 7 de setembre al vespre a la sala de plens del consistori cambrilenc i va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i alguns regidors del consistori.

L'alcalde va voler adreçar unes paraules a les homenatjades i els va agrair la seva "fidelitat" a un acte institucional cada vegada "més consolidat". Robert Benaiges també va afegir que, "per Cambrils aquesta és una festa molt especial que ens aplega a tots entorn el santuari de la Mare de Déu del Camí. Aquesta és la nostra festa gran i el nom de Camí és el nom de referència de Cambrils". L'alcalde també va voler donar la benvinguda a la nova Camí cambrilenca més jove, la Camí Toda Poyo, de només 4 mesos d'edat i va encoratjar a tots "els cambrilencs a mantenir la tradició", ja que tal i com va afegir, "el nom de Camí ens identifica com a hereus d'una història i d'una tradició". Tot seguit, Benaiges va llegir unes estrofes dels goigs de la Mare de Déu del Camí.

Finalment, per tancar l'acte institucional, l'alcalde de Cambrils va anar entregant un ram de flors i un exemplar del llibre "Cambrils Festiu" a les 23 homenatjades presents en la recepció: Maria del Camí Bas Cabré, Maria del Camí Blasco Ferré, Maria del Camí Capafons Figuerola, Camí Colom Pascual, Camí Cruz Caballé, Maria del Camí Franch Gené, Maria Camí Gibert Garriga, Maria Camí López Figuerola, Maria del Camí Margalef Brull, Maria del Camí Martí Badia, Maria del Camí Matas Vidal, Maria del Camí Mendoza Mercé, Maria del Camí Ortiga Ferré, Camí Panicello Castillo, Maria del Camí Piñas Fortuny, Camí Portero Sáenz, Camí Prats Recasens, Maria del Camí Primé Vidiella, Maria del Camí Recasens Massagué, Maria del Camí Recasens Vernet, Camino Rodríguez Morales, Camí Toda Poyo i Maria del Camí Vernet Bas.

Comenta aquest article