Societat

Milers de persones s'apleguen a la 18a edició de la Nit del Foc

Per Lluís Rovira i Barenys

La Farnaca en un moment de la Nit del Foc

Èxit total. La Nit del Foc permet un munt de qualificatius per a definir-la però que poden quedar resumits en aquestes dues paraules. La gent, provinent de molts indrets de la demarcació, va tornar a ser present a la cita cambrilenca del foc i de la gresca en una festa que va tenir els primera compassos a la tarda i que no es va acabar fins prop de les 5 de la matinada amb els darrers sons del grup musical. Un altre èxit d'aquest esdeveniment, organitzat per la colla gegantera Tota l'Endenga i que té el suport de l'Àrea de Festes de l'Ajuntament, que ja s'ha fet un lloc destacat a l'agenda de molta gent de la zona i que desperta passions entre molts cambrilencs.

Correfoc infantil

La Plaça d'Espanya es va omplir a petar per participar en el correfoc infantil que enguany ha tingut la colla infantil de diables de la Selva del Camp com a convidada. Els més petits van tenir l'ocasió de poder tirar carretilles i de poder saltar sota la pluja d'espurnes dels diables petits. El correfoc va deixar pas a la xocolatada per a tothom i a l'actuació dels Titiriteros de Binèfar amb la seva animada cercavila medieval per diferents carrers del Barri Antic.

Nit del Foc

L'acte central de la festa, la Nit del Foc, va congregar, un any més, milers de persones al Barri Antic. L'inici de la festa es va fer a la plaça d'Espanya amb l'entrada del Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones acompanyats de torxes i la posterior encesa dels elements pirotècnics estàtics ubicats a diferents racons de la plaça. Tot seguit van anar entrant les colles i bèsties de foc encenen les seves primeres carretilles i bengales. Enguany hi han participat el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, el Ball de Diables del Morell, la Colla de Diables de Vandellòs, el Ball de Diables Els Cagarrieres de Cambrils i els espectaculars Dimonis de Binissalem de Sa Fil·loxera de l'Infern, de Mallorca. A part de les colles de diables hi havia tres bèsties de foc; el drac de Bellvei del Penedès, Lo Boc de Vandellòs i la Farnaca de Cambrils que enguany ha portat més acompanyants amb masses i carretilles. També i com ja és habitual, el grup de percussió Cop de Cap van encapçalar el recorregut.
L'itinerari de foc es va cloure a la plaça del Setge on es va fer una encesa final amb totes les colles i bèsties participants. L'espectacle final, la "Mascletà de Nit" no es va posar en marxa fins que no es va poder recol·locar la gent que estava dins del perímetre de seguretat. Finalment, l'espectacle de foc i soroll va retronar a mig poble.
La Nit del Foc es va cloure amb música. A l'escenari del parc del Pinaret hi van actuar La Carrau i la Fundación No Hay Manera que van manetnir la gresca fins prop de les 5 de la matinada.

Cal dir que Tota l'Endenga, l'entitat organitzadora de la festa, mobilitza al voltant de 150 persones en les diferents tasques que ha comportat la realització d'aquesta 18a edició de la Nit del Foc.

Comenta aquest article