Societat

La plaça d'Espanya acull una accidentada jornada castellera amb la participació de tres colles

Per Josep Maria Ferrando



Moment de la caiguda de la Colla Castellera Xiquets de Reus
La plaça d'Espanya va acollir ahir a la tarda, una intensa tarda de castells en motiu de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Novament, una multitud de persones es van donar cita a la plaça per contemplar l'actuació de les tres colles participants: la Colla Castellera Xiquets de Reus, els Castellers de Cornellà i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La notícia més destacada de la tarda de castells va ser l'accidentada primera ronda dels Xiquets de Reus, que venien amb la intenció de fer el quatre de vuit. La colla reusenca va ser la segona en la ronda i, després de desmuntar l'intent de castell una vegada el van tirar endavant però, a darrera hora la canalla es va fer enrere. Al torn de repetició d'aquesta primera ronda el van tornar a tirar. Amb molt d'esforç el van carregar, però ja es veia que podia caure. L'acotxador i l'anxaneta van poder baixar però a la sortida de dosos el castell va caure. Fruit d'aquesta caiguda hi va haver diversos contusionats i fins i tot un casteller va haver d'abandonar la plaça amb una llitera de la Creu Roja.

Durant la tarda, els castells que es van fer van ser els següents: la Colla Joves Xiquets de Valls van fer un tres de set amb el pilar, un dos de set, un cinc de set i un pilar de cinc; la Colla Castellera Xiquets de Reus va carregar un quatre de vuit, un cinc de set, un tres de set i tres pilars de quatre; mentre que els Castellers de Cornellà van fer un tres de set; un quatre de set, un cinc de sis i dos pilars de quatre.

Els castells que van iniciar-se cap a les set de la tarda es van allargar fins les nou de la nit.

Comenta aquest article