Societat

L'oferta formativa de l'Ajuntament per aquest 2009-2010 ascendeix a 126 cursos, 30 més que l'any passat

Per Raquel Samaniego



Joan Recasens i Salvador Matas van ser els encarregats d'explicar els cursos formatius
L'Ajuntament de Cambrils ha editat la nova guia de formació per aquesta temporada 2009-2010, en la que es detallen cadascun dels 126 cursos que s'ofereixen per aquest curs escolar. En aquesta ocasió el llibret no es repartirà casa per casa com feien anys enrere, sinó que tot aquell interessat podrà aconseguir-lo a totes les dependències municipals, com a l'Ajuntament, centres cívics, al centre cultural, etc. El motiu, segons el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació —Salvador Matas— és l'estalvi i per continuar treballant en línies per ajustar la despesa.

En els 8.000 exemplars que s'han editat hi ha informació sobre tots els cursos. Aquests fan referència a nombrosos sectors laborals i de formació, com per exemple, art i creació, idiomes, món laboral i empresa, tecnologies de la informació i la comunicació, salut i creixement personal, lleure i participació.

"La formació és la millor eina per fer front a la crisi"

Els aturats tindran una reducció del 50% del preu de la matrícula, gràcies a la subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta és una dels beneficis que en trauran els que es trobin en aquesta situació. Matas assegurava ahir que "la formació és la millor eina per fer front a la crisi, i la política de preus que seguim enguany va destinada a respondre a aquesta prioritat". Enguany són 14 els cursos que hi ha subvencionats, mentre que l'any passat n'hi van haver 2.

Entre la formació que es pot trobar hi ha idiomes (30 cursos), disseny web i multimèdia, tècniques d'atenció al públic i de comunicació, etc. En total, són 72 cursos en aquesta àrea de formació i educació. Entre les novetats hi ha un curs per se cambrer d'urgència, és a dir, per a persones que no han treballat mai en un restaurant o bar i necessiten els conèixements bàsics per treballar-hi; també un nou d'aparadorisme i etiqueta; i protocol i cerimonial. L'any passat es van inscriure 450 persones en aquests cursos, i d'elles, 170 eres aturats.

Els cursos de l'Aula Mentor, els que es fan a través d'internet, han incrementat considerablement, passant dels 10 cursos oferts l'any passat als 28 d'aquesta nova temporada. Aquests cursos, que es realitzen anualment exceptuant l'agost, poden trobar tot tipus de temàtiques, com història de l'art, gestió financera, educació infantil, informàtica o atenció geriàtrica, entre moltes més.

54 cursos en l'àrea cultural

Dins l'àrea cultural, com ahir va explicar el regidor Joan Recasens, s'han programat un total de 54 cursos adreçats a aquells que vulguin fer tallers, recursos de lleure, creixement personal i salut. Com a novetat hi ha un de música adreçat específicament per a nens i nenes d'entre 18 i 24 mesos, per tal que desenvolupin les seves capacitats musicals. També hi trobem el ball i la dansa, on s'inclou enguany el tango argentí; segueixen les activitats per nens, el ioga, els pilates, etc. De cara a un futur no es descarta ampliar la oferta amb cursos de revisió crítica de cinema i danses tradicionals.

Un total de 81.000 usuaris al Centre Cultural en any i mig

Des de 2008, han passat pel Centre Cultural i Ocupacional un total de 81.000 usuaris. Segons Recasens, es tracta del volum de gent que ha entrat i sortir del centre en aquest any i mig passats. En aquest temps s'han fet 510 accions, és a dir, activitats, tallers, seminaris, exposicions, etc.

Segons van explicar els dos regidors, esperen en un futur incrementar l'oferta formativa a Cambrils gràcies a la propera construcció de l'Ateneu Juvenil i de Formació. Amb això, però, asseguraven que l'oferta al Centre Cultural no baixaria, sinó que donarien l'oportunitat de triar entre molts més cursos formatius.

Comenta aquest article