Societat

Una delegació del Vendrell visita la parada del Banc del Temps del Mercat Municipal de la Platja

Per Raquel Samaniego

Una delegació del Vendrell, amb la regidora de Participació Ciutadana, va visitar el Banc del Temps

El Banc del Temps és un projecte que funciona sense cap ànim de lucre i té la finalitat de promoure l'intercanvi de temps entre persones residents al municipi. Aquests intercanvis de favors i d'ajuts que es puguin realitzar no tindran cap cost econòmic, ja que només es canviarà temps per temps. Segons va explicar el president de l'Associació de veïns La Roda de l'Eixample Platja –Francesc Mur– "jo puc donar una hora del meu temps a canvi de rebre una hora del teu temps. Però no cal que la rebi jo, sinó qualsevol altre associat al Banc del Temps".

Ahir al migdia, una delegació de l'Ajuntament del Vendrell, encapçalada per la regidora de Cultural i Participació Ciutadana —Marta Tutusaus— van visitar el Mercat i la seva parada del Banc del Temps, per tal de reunir-se amb la gent que el porta endavant i veure com s'ha posat en marxa. Segons va manifestar Tutusaus, abans d'endegar aquest projecte al Vendrell, a través d'un dels seus voluntaris, estan "agafant idees i veient com els ha sortit aquí a Cambrils, per saber què funciona i què no, per tal de no cometre possibles errors". La regidora vendrellenca també va remarcar la importància de l'associacionisme, i el suport que l'Ajuntament ha de donar tant a aquestes persones i entitats.

La gent que estigui interessada en formar part del Banc del Temps s'haurà d'adreçar a l'oficina d'aquest servei, instal·lada en una de les parades del Mercat Municipal de la Platja amb un horari de dilluns i dimecres de 10 a 12 i els dijous de les 17.30 a les 19.30 hores. La posada en marxa oficial d'aquest servei tindrà lloc el proper 14 de setembre, després de la Fira d'Entitats, tot i que tal com va assenyalar Francesc Mur, "a partir d'ara estarem oberts per tal d'informar a la gent interessada, explicar com funciona aquest projecte i si algú es vol apuntar al Banc del Temps també podrà fer-ho". Des de que es va posar en marxa, el passat 13 de juliol, ja han estat 20 les persones que s'han adreçat a aquesta oficina per apuntar-s'hi. "Tot i estar en aquest mercat en el que no entra massa gent —segons diu— creiem que aquestes 20 persones són un resultat positiu i ens dóna una visió optimista".

Comenta aquest article