Societat

Tazzuff delecta a un nombrós públic al Parc del Pescador amb la seva música instrumental i tradicional

Per Raquel Samaniego

El grup instrumental està composat per cinc joves que toquen dos acordions diatònics, percussions, un baix elèctric, un cavaquinho i una viola de roda

El Parc del Pescador va ser ahir a la nit escenari d'un concert de música tradicional folk a càrrec de l'agrupació barcelonina Tazzuff, una actuació emmarcada dins el cicle Festa Estiu. A les deu del vespre, les cadires del parc es van omplir de gom a gom per escoltar i sentir el ritme de les melodies d'aquests joves, que passegen la seva música per tot Catalunya durant aquest estiu. Tazzuff neix a finals de 2006 com un grup instrumental, format per Marc del Pino i Aleix Armengol (amb acordions diatònics), Marcelo Acosta (amb el baix elèctric i el cavaquinho), Didac Sauret (a càrrec de les percussions) i Adrià Grandia (amb la viola de roda electroacústica).

Tots ells comparteixen unes les mateixes inquietuds musicals i ofereixen un repertori de composició pròpia totalment instrumental especialment treballat en les harmonies, els contracants melòdics i en el diàleg constant entre els diferents instruments.És una música de nova creació basada en els llenguatges tradicionals, pensada per ballar i per escoltar.

El seu repertori es basa en gèneres típics catalans, alguns estils provinents de territoris veïns, com Occitània o el País Basc, i també altres originaris d’indrets més llunyans del vell continent,com ara els Balcans o la Bretanya.

Comenta aquest article