Societat

Salou prepara les Nits Daurades amb un extens i variat programa festiu

Per Lluís Rovira i Barenys



Alberto del Hierro, Pere Granados, Isabel Aguilera i Julia Gomez en la presentació, ahir, de les Nits Daurades
Salou es prepara per a la celebració d'una nova edició de les Nits Daurades, un extens i variat programa d'actes que s'enceta aquest proper dissabte 8 d'agost i culmina el proper dia 15. Es tracta, segons va dir l'alcalde Pere Granados en la roda de premsa de presentació, "de donar una oferta d'oci de qualitat que suposi una alternativa al turisme de sol i platja".
L'edició d'enguany de les Nits Daurades compta amb la implicació de més regidories que altres anys ja que a part de la de Festes hi ha implicada la de Joventut i Infància. Precisament va ser la regidora d'aquesta àrea, Julia Gómez, qui es va referir a l'apartat dedicat als xiquets i xiquetes amb activitats esportives i lúdiques a la platja. Per la seva part, la regidora de Festes, Isabel Aguilera va fer el repàs a les activitats de tarda i de nit que farceixen el programa festiu.
Finalment, va ser el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro, qui es va referir a les Nits Daurades com "un premi als milers de persones que ens visiten" alhora que feia una crida als veïns de les poblacions properes a que acudeixin a la festa. El pressupost de les Nits Daurades d'enguany és de 165.000 euros.

La música, protagonista destacada

L'acte inaugural de les Nits Daurades serà el pregó, que se celebrarà el diumenge 9 d'agost i anirà a càrrec de José Blanco, exdirector general de Port Aventura i, actualment, director general de Grandvalira Andorra. El pregó es fa el segon dia de les festes ja que el dissabte 8 d'agost s'enceta la programació amb la primera Trobada Llatina del Camp de Tarragona i amb la Calada de les Malles de Sant Pere.
En el programa de les Nits Daurades, però, la música adquireix un protagonisme destacat amb tot un seguit de concerts i actuacions. Dels diferents concerts previstos, el més destacat és el Coronita Save the Beach, que congregarà en un concert gratuït, el 14 d'agost a les 9 de la nit a la Platja de Llevant, als grups Jarabe de Palo, Pignoise, Maldita Nerea, Ragdog i Aura 84.  A banda d'aquest macroconcert, també cal destacar les actuacions del grup Azero, el diumenge 9 d'agost a les 10 de la nit a la plaça de la Sardana i el concert de Huecco, el dijous 13 d'agost a les 10 de la nit a la plaça de les Comunitats Autònomes.
A banda de la música, també cal destacar l'actuació del Circ Acrobàtic de Pequín, el dimarts 11 d'agost a la plaça de les Comunitats Autònomes i la Trobada de Bèsties de Foc, el diumenge 9 d'agost a 2/4 de 10 de la nit, al passeig de Jaume I.

Missa, processó i castell de focs

El dissabte 15 d'agost es clouen les festes amb els actes més tradicionals. A les 8 del vespre es fa la Missa de Festa Major a l'església de Santa Maria del Mar. Després se celebra la processó de la Mare de Déu i, finalment, el castell de focs que enguany anirà a càrrec de la Pirotècnia Igual. El castell de focs té un pressupost de 30.000 euros i una durada prevista de 22 minuts. El punt i final a les festes el posarà el concert de Giano Diamantini, a les 11 hores a la plaça de les Comunitats Autònomes.

Comenta aquest article