Societat

El grup de folk Dealan actua al parc del Pinaret, dintre de la programació del Festa Estiu

Per Gerard Ballester

El grup Dealan en un moment de la seva actuació a l'escenari del Parc del Pinaret

El Parc del Pinaret va aplegar ahir una nova actuació emmarcada en el Festa Estiu. La banda de música folk Dealan va omplir quasi en la seva totalitat les grades a partir de les 22 hores.

La formació es va crear fa 6 anys a Barcelona, volent crear una sonoritat diferent, un estil trencador que barregés diferents sons de cultures diverses però tocats a partir d'una base moderna i sense perdre l'essència tradicional. I això és el que han aconseguit, gràcies a l'ús d'instruments que ens transporten a l'ambient on la música folk i celta hi té cabuda; alguns d'ells són els whistles, l'Uilleann Pipe, juntament tocats amb el violí, el violoncel, el llaüt àrab, entre d'altres igual de curiosos. La seva trajectòria els ha portat a actuar arreu d'Europa, tocant en festivals com el Celtica d'Itàlia o el Zamek Festival de Polònia.

Dealan va interpretar tot un seguit de peces del seu primer disc, Creuant els Móns, i també alguns temes del seu nou disc que tenen pendent. La major part de les cançons eren instrumentals, amb una melodia clara, repetitiva i contagiosa, típica de la música celta, amb algun tema arrelat en la música àrab. Les melodies convidaven a ballar, tot i que el públic no va trencar la barrera imaginària que hi havia entre les grades i l'escenari fins gairebé al final de l'actuació, a petició del cantant.

Comenta aquest article