Informació general

La Guàrdia Civil deté sis persones acusades de robar remolcs de camió carregats de mercaderies

Per Redacció



Magatzem amb productes robats per la banda
La Guàrdia Civil de Tarragona ha detingut sis persones acusades de robar remolcs de camió carregats de mercaderies, bàsicament begudes i aliments de reconegudes firmes comercials, per un valor de 300.000 euros. Aquest cos policial tenia coneixement del robatori de remolcs de camions als voltants de grans naus de polígons industrials a les províncies de Tarragona, Sòria, Burgos, Saragossa, València, Barcelona i Navarra, des del passat mes de maig. A partir d'aquest moment es va iniciar l'anomenada operació "Polin" en què es va esbrinar que els autors dels robatoris eren una banda organitzada ben estructurada i amb un modus operandi força complex.

La banda actuava amb molta precisió. Primer que tot enviaven un vehicle que feia les funcions de vigilància per tal de localitzar els remolcs a robar. Quan aquest localitzava un objectiu en un dels polígons de les demarcacions abans esmentades ho comunicava a la resta de la banda que enviava un camió sense remolc per a enganxar el remolc carregat de material. A més del camió s'hi desplaçava un altre vehicle per a detectar possibles controls policials i establir una ruta de fugida "segura". El botí aconseguit s'emmagatzemava en unes naus industrials de Tarragona i de Navarra i, posteriorment, es posava al mercat.

El passat 24 de juliol va ser quan la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de les 6 persones, totes elles de nacionalitat espanyola, quan acabaven de robar un remolc carregat de cerveses a Ribarroja del Túria, a València. Al mateix temps i de la mateixa manera es van trobar sis remolcs a la localitat navarresa de Fontellas, que acabaven de ser buidats i la mercaderia que contenien havia estat dipositada en una nau industrial d'aquesta població. En aquest cas, els productes robats havien estat detergent, sucs de fruita, llet, ...
L'operació policial continua oberta i no es descarten més detencions.

Comenta aquest article