Recull

Galeres al pebre negre i rapets

Per Ignasi Martí

Carles Rom
Ingredients (per a 4 persones)

• dues dotzenes de galeres ouades
• 3 o 4 patates
• 8 cues de rapets de pam
• 1 ceba
• 1 all
• oli i sal
• 1 cullerada sopera de pebre negre
• 10 o 12 avellanes
• 2 llesques de pa de pagès fregit
• 1 tomaca madura
• 1 litre d’aigua

Preparació

Primer de tot fregirem les patates. A banda, farem un sofregit amb una mica d’oli, la ceba, l’all, les dues llesques de pa de pagès i la tomaca. Quan està tot dauradet ho posem al morter per fer una picada i hi afegirem les avellanes, el pebre negre i la sal. A continuació escalfem l’aigua i tant bon punt arrenqui el bull hi afegirem les galeres sense potes i tallades pel mig. Les deixarem coure al foc durant 10 minuts i hi afegirem els rapets, que també deixarem 10 minuts al foc. Passat aquest temps, hi afegirem les patates fregides i al cap d’un parell de minuts ja ho tindrem enllestit.

Comenta aquest article