Societat

El Barri Antic viu les seves festes amb una gran participació popular

Per Berta Ruiz

Un moment del sopar a la fresca, a la plaça d'Espanya

Els veïns del Barri Antic han celebrat aquest cap de setmana les seves festes amb diferents actes molt populars i participatius.
El tret de sortida de les festes va tenir lloc al Parc del Pinaret i el va donar el pregoner d'enguany, l'historiador cambrilenc i veí del barri Ignasi Martí. Durant la seva intervenció, Martí va fer un repàs de la fesomia arquitectònica de les cases del barri així com del "potencial que pot aportar tota la diversitat de gent que s'identifica amb el nostre barri". Ignasi Martí tampoc va voler deixar de parlar de "l'exemple humà que ens va deixar un personatge del barri que no apareix a cap llibre d'història: Joan Castellà, conegut com a Joan de l'Hort. Era tot un exemple de bon humor, de personalitat i de senzillesa". En el seu pregó, Martí va afegir que "les festes de barri com les nostres serveixen de trobada entre els veïns, no busqueu cap acte estel·lar a la programació, són unes festes senzilles com el caràcter de molts dels seus habitants".

Eleuteri Pinyol deixa de ser el president del Barri Antic

Després del pregó va tenir lloc una cantada d'havaneres durant la qual es va servir coca i rom cremat per a tothom. Joan Carles Massagué, membre de la junta del barri, explicava a Revista Cambrils Diari Digital que en total es van repartir més de 400 talls de coca. A la mitja part de la cantada d'havaneres també es va fer l'entrega dels premis del concurs de balcons. D'altra banda, també es va aprofitar l'ocasió per obsequiar el fins ara president del Barri Antic –Eleuteri Pinyol– que s'acomiada del càrrec després de 9 anys al capdavant. En reconeixement de la seva tasca realitzada durant tots aquests anys, se li va fer entrega d'un cistell ple de flors.

Sopar a la fresca

El dissabte 1 d'agost, a partir de les nou del vespre, va tenir lloc el tradicional sopar popular a la fresca. Els veïns van treure les taules al carrer i van poder gaudir d'un sopar de germanor en el què s'hi van aplegar unes 200 persones. Cal destacar que es van reunir veïns a la plaça d'Espanya, al carrer de Sant Pau i també a la plaça de Marianao. Cap a dos quarts de dotze, a la plaça d'Espanya també va tenir lloc el ball amb el grup "Samana".
Ahir diumenge a la tarda a la plaça d'Espanya, es van tancar les activitats de les festes del Barri Antic amb un espectacle de malabars i posteriorment, una actuació del grup cambrilenc Patim-Patum, també en el marc de les activitats de la Nit d'Artistes.

Joan Carles Massagué ha destacat a Revista Cambrils Diari Digital que, "les festes han anat molt bé, totes les activitat han tingut molta afluència de públic i estem molt contents de la participació dels veïns". Després de la sortida d'Eleuteri Pinyol com a president de barri, després de 9 anys al capdavant, la junta de l'associació de veïns haurà de buscar un nou president.

Espectacle de malabars, ahir a la tarda a la plaça d'Espanya

Comenta aquest article