Informació general

Per tercer any consecutiu es posa en marxa la campanya mediambiental "A la platja som de bandera"

Per Berta Ruiz

La campanya informativa va iniciar-se aquest passat dissabte a la platja del Regueral

Turisme de Cambrils ha encetat aquest cap de setmana, per tercer any consecutiu, la campanya de comunicació mediambiental "A la platja som de bandera", per tal d'informar als usuaris i banyistes sobre les característiques del distintiu "Bandera blava" i conscienciar-los sobre la cura i el respecte mediambiental.

Activitats interactives per a grans i petits

Aquesta campanya va a càrrec de l'empresa Hèlix, i aquest passat dissabte s'encetava l'activitat a la platja del Regueral. Míriam Gonzàlez, de l'empresa encarregada, explicava a Revista Cambrils Diari Digital els detalls d'aquesta iniciativa. En l'activitat s'organitzen dos jocs, un per a adults i l'altre per a nens, "en el què informem sobre els diferents serveis que ofereix una platja que té bandera blava". El joc per a adults és un circuit que s'anomena "Ets un banyista de bandera?" i consisteix en fer un recorregut interactiu que permet conèixer alguns aspectes relacionats amb la qualitat de la platja i amb les actituds correctes que s'han d'adoptar. El circuit compta amb uns plafons on es plantegen una sèrie de preguntes, segons la resposta escollida, el jugador s'haurà de dirigir a un plafó o a un altre. Per altra banda, la proposta dirigida als més petits consisteix en un passatemps per resoldre a través d'un tarja de ruta.

Participació activa dels usuaris

Sobre la resposta que se n'obté dels usuaris participants, Míriam Gonzàlez explicava que "la gent reacciona molt bé. El primer any es va fer entre setmana i durant el mes de juliol i hi va haver menys usuaris. Per això, des de l'Ajuntament es va decidir concentrar-ho durant els caps de setmana del mes d'agost, i de fet, venen molts usuaris. És un joc molt fàcil i atractiu que consisteix en frases molt clares i entenedores. Per exemple: Si utilitzem cendrers per recollir les burilles estarem reduint la quantitat de brossa petita que es troba entre la sorra, ja que aquesta representa un 45%".
Tots els participants en aquestes activitats reben un mocador pel cap amb el logotip "A la platja, som de bandera".

Els caps de setmana del 8 i 9 d'agost i el del 22 i 23, l'activitat s'instal·larà a la platja de Vilafortuny, mentre que el cap de setmana del 15 i 16 d'agost es farà a la platja del Regueral.

Comenta aquest article