Cultura

L'exposició pictòrica "Sol o acompanyat?" de Gemma Farreny porta a l'Espai El Pati una mostra realista de tendència pop art

Per Berta Ruiz

Gemma Farreny al costat d'una de les seves obres, que estan exposades a l'Espai el Pati

L'Espai El Pati del Centre Cultural i Ocupacional acull des d'ahir i fins el proper 22 d'agost l'exposició de pintura "Sol o acompanyat?" de la jove artista lleidatana Gemma Farreny.

Gemma Farreny, de 24 anys d'edat, és llicenciada en l'administració i direcció d'empreses i és diplomada en ciències empresarials, tot i que actualment s'està dedicant professionalment a la pintura. No obstant, ella mateixa confessa a Revista Cambrils Diari Digital que, "tinc previst d'anar compaginant les dues coses, però no vull deixar-ho mai. A mi m'agradaria dedicar-m'hi, però les coses són difícils".

Una mostra amb tendències del pop-art

La mostra de pintura "Sol o acompanyat?" és, tal i com va explicar Gemma Farreny, "un petit detall de cadascuna de les col·leccions que he anat fent. La meva obra és una pintura molt realista, una pintura molt jove. La gent diu que si té tendències del pop-art del neo-art, suposo que és perquè li dono vida als objectes quotidians". Segons va comentar la jove artista, "aquesta és una pintura amb molts contrastos, amb colors molt vius, però tot amb un estil molt personal. Una persona quan veu un quadre meu sap que és meu, i això és molt interessant, ja que és important donar-li una pròpia personalitat a una obra". A més, tal i com va explicar Farreny, "jugo una mica amb la realitat i la ficció, dins del realisme de les obres. Alguns diuen que li dono una certa tendència al còmic".

L'exposició instal·lada a l'Espai El Pati consta de 21 obres pictòriques realitzades amb la tècnica d'acrílic sobre tela. La majoria d'aquests quadres plasmen el rostre humà, la figura humana i el detall d'alguns objectes. De fet, Farreny va apuntar que, "últimament la figura humana és el que més m'interessa, però tinc col·leccions de totes maneres". Aquesta és la primera vegada que aquesta jove artista d'Alguaire exposa a Cambrils i ahir es mostrava molt agraïda de poder exposar a l'Espai El Pati. El llarg de la seva trajectòria també ha exposat a la demarcació de Lleida i Barcelona i a països com Suècia o Itàlia.

Comenta aquest article