Esports

La cambrilenca Anna Franch guanya el concurs de doma clàssica en la Fira de Sant Jaume de Reus

Per Berta Ruiz

Les germanes Franch –la Júlia dalt del seu cavall Albero i l'Anna– a la Fira de Sant Jaume de Reus, el passat cap de setmana

La jove cambrilenca Anna Franch, d'11 anys d'edat i alumne de l'Escola d'Hípica Antonio Santiago, va concursar el passat cap de setmana a la Fira de Sant Jaume de Reus i va aconseguir el primer lloc en la Reprisse AP de doma clàssica i va ser segona en la categoria d'alta escola espanyola, amb el seu cavall Albero .
En aquesta mateixa competició hípica, també va debutar per primera vegada en la competició de doma clàssica, la seva germana Júlia Franch de 8 anys d'edat que va quedar classificada en la setena posició d'un total de 28 inscrits.

Aquests bons resultats també se sumen a la victòria aconseguida per l'Anna Franch en la II Copa Costa Daurada celebrada al Centre Hípic Castells de Cambrils el passat 5 de juliol. La jove cambrilenca també va vèncer en la Reprisse AP de doma clàssica i va endur-se el trofeu de la Copa Costa Daurada. Uns dies abans, també va aconseguir quedar en tercera posició a l'Open Sports Club de Barcelona, en la categoria d'alta escola espanyola.

Una intensa temporada

La temporada de competició hípica tot just acaba de començar i fins el mes de desembre, la cambrilenca anirà participant en diferents concursos hípics. De cara al mes de setembre, el Centre Hípic Antonio Santiago de Cambrils organitzarà un concurs, mentre que a Barcelona també tindrà lloc l'Equus Catalonia, on la cambrilenca competirà en la categoria d'alta escola espanyola. D'altra banda, de cara al mes d'octubre, Anna Franch també pot optar a participar en el campionat de Catalunya d'alta escola espanyola, que tindrà lloc durant dos dies a Girona.

Enguany, la jove cambrilenca està assolint uns resultats excel·lents. De fet, tot just porta un any participant en competició, tot i que anteriorment ja portava uns 3 o 4 anys muntant a cavall. Tal i com ella mateixa ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital, durant l'estiu té entrenaments cada dia, mentre que durant el període escolar acostuma a entrenar-se uns dos o tres dies a la setmana. A més, ella mateixa s'encarrega de la cura i neteja del seu cavall, amb el què competeix tant ella com la seva germana Júlia.

Dalt del cavall Anna Franch, vestida de "goyesca" a l'Open Sports Club de Barcelona. Al seu costat el seu entrenador Antonio Santiago i la seva germana Júlia Franch

Comenta aquest article