Informació general

Cambrils arriba als 35 graus de temperatura màxima coincidint amb l'activació del Pla Alfa nivell 3

Per Gerard Ballester

 
 
A dalt, gent a les terrasses de la plaça d'Espanya. A sota, temperatura que marcava el termòmetre d'una òptica del carrer de Pere III, ahir a les set de la tarda
Ahir es va viure una jornada de forta calor. Un dels moments àlgids va ser al voltant de quarts de dues del migdia, en què es va arribar als 35 graus, segons dades de la xarxa Meteocambrils. Aquest pic de temperatura màxima de 35ºC va durar uns 20 minuts i va ser motivat per l'entrada de vent de ponent que va provocar un descens notable de la humitat i l'augment sobtat de la temperatura. Després d'aquests 20 minuts, la temperatura es va tornar a situar en 32 graus.

Estacions meteorològiques properes com la de Vinyols i la de Riudoms varen arribar fins a una temperatura màxima de 34 i 36'2ºC respectivament.
D'altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya va emetre un avís de nivell 1 de temperatura màxima extrema. Tot sembla indicar que a partir d'avui i de cara al cap de setmana baixaran les temperatures. Les previsions a mig termini preveuen que les altes temperatures es reprendran dilluns.

S'activa el nivell 3 del Pla Alfa davant de l'augment de les temperatures i de vents de component sud-oest i oest d'intensitat moderada

L'activació del Pla Alfa nivell 3 es va produir a primera hora de dijous i s'allargarà indefinidament fins que les condicions meteorològiques siguin més favorables a l'hora de disminuir l'alt risc d'incendi. El Pla suposa la restricció d'accés a les zones establertes com a zones de risc extrem i fins i tot se'n prohibeix l'accés a peu. En queden exemptes aquelles persones que siguin veïnes de la zona.

Els massissos més propers afectats són el Montsant, la serra de Tivissa i Vandellòs, les muntanyes de Prades i els Ports de Tortosa-Beseit, on encara s'hi està duent a terme les tasques d'extinció de l'incendi d'Horta de Sant Joan.

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, bombers i agents rurals són els encarregats d'efectuar el dispositiu de vigilància i informació; també comptaran amb suport aeri.

Comenta aquest article