Societat

Els nens i nenes sahrauís acollits a Cambrils celebren la seva festa de benvinguda al Parc del Pinaret

Per Redacció

Els nens i nenes sahrauís van participar en la tradicional festa de benvinguda al Parc del Pinaret

Els nens i nenes sahrauís que passen el seu estiu en familíes acollidores de Cambrils, van gaudir el passat dissabte, dia 18, la seva tradicional festa. Així, a partir de les 19 hores, el Parc del Pinaret va ser l'escenari de la III Festa de Benvinguda. Les activitats pels infants van començar amb el grup d'animació infantil "Patim, Patum", per continuar desprès amb els parlaments per part de la presidenta de l'associació Hammada i Coordinadora del projecte "Vacances en Pau 2009" al Camp de Tarragona —Rosa M. López—; el regidor de Cooperació i Solidaritat de Cambrils —Oliver Klein—; i com a convidada a l'acte la regidora de Cooperació i Solidaritat de Reus —Pilar Pérez—.

Desprès de les intervencions es va iniciar el sopar popular, consistent amb fiudeus rossos i allioli i, com a postre, un gelat cortesia de la Gelateria Sirvent. Per últim, es va projectar el documental "Un grito en el Sáhara", filmació que feia un recordatori històric dels 33 anys de patiment d'aquest poble a l'exili, així com una avaluació de la situació actual del país, que encara està pendent d'una solució.

El cambrilenc Ramon Canalda, membre també de l'associació Hammada, destaca "la gran participació dels nens i nenes i de les seves famílies, així com de la resta de cambrilencs que es van voler afeigir a la festa per donar-li encara més sentit lúdic i reivindicatiu".

A partir de les 19 hores del dissabte, dia 18, van gaudir d'activitats infantils i d'un grup d'animació

Comenta aquest article