Esports

Celebrat a Cambrils el V Trofeu Vent de Dalt, prova puntuable pel Campionat de Catalunya

Per Raquel Samaniego

Imatge del Trofeu 'Vent de Dalt' celebrat a aigües cambrilenques el passat dissabte, 18 de juliol

Aquest passat dissabte, 18 de juliol, es va celebrar a Cambrils la cinquena edició del Trofeu Vent de Dalt, una prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Solitaris i A Dos, és a dir, en categoria individual o bé en parella. A la regata, organitzada pel Club Nàutic de Cambrils amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela i de l'associació 'Vent de Dalt', van participar 18 vaixells, que van recórrer un total de 67 milles nàutiques.

Cal destacar que habitualment es tracta d'una competició nocturna, ja que l'inici es realitza el divendres a la tarda. Però l'organització va haver de canviar l'horari enguany degut al vent que bufava. D'aquesta manera, els regatistes van començar el recorregut a les 7 del matí de dissabte. Al sortir de Cambrils, es van dirigir a la plataforma petrolera de Casablanca i posteriorment cap al Far del Cap de Tortosa, per tornar finalment de nou a Cambrils.

 
 
A dalt, Lluis Jordi, impulsor de la regata Vent de Dalt, Ramon Bigas del CN Garraf i Joaquim Oliva, president del CN Cambrils. A sota, de la categoria A Dos, Xavier Espier, també del Garraf.
La primera posició en la categoria Solitari va ser per l'embarcació 'Grop', de Ramon Bigas, procedent del CN Garraf, que va fer el recorregut en 9 hores. Pel que fa a la categoria A Dos, l'embarcació guanyadora va ser 'Twins', patronejada per Xavier Espier, també del Garraf. Pel que fa als regatistes del CN Cambrils, el millor classificat va ser Mon Cañellas, amb el seu vaixell 'Mon de l'Ona II', amb el que va quedar cinquè en la categoria Solitari. I en A Dos, l'embarcació 'Joia', patronejada per Lluís Jordi, va quedar en quarta posició.

Regata en record del professor Fortesa

Segons ha explicat el director de l'Àrea Esportiva del CN Cambrils —Tete Sabaté— a Revista Cambrils Diari Digital, aquesta és la cinquena edició que es celebra al municipi, després de més de 40 anys celebrant-se a altres poblacions, com Tarragona, per exemple. Aquesta prova es realitza en record al professor Fortesa, que va fundar a Tarragona una escola de navegació en la que es van formar nombrosos professionals d'avui en dia. El vaixell amb el que Fortesa feia les seves classes s'anomenava 'Vent de Dalt', nom que va adoptar també l'associació que es va crear anys després per retre-li homenatge i nom que van decidir posar-li a la regata.

Comenta aquest article