Societat

43 joves participen en el càsting de moda i televisió World Fashion Faces celebrat al Parc del Pescador

Per Berta Ruiz

Un moment de la desfilada, ahir al Parc del Pescador

El World Fashion Faces 2009, organitzat per l'agència de moda Magda Simó Models (MSM), va fer aturada ahir a Cambrils i va escollir el Parc del Pescador com a marc per realitzar el seu càsting de moda i televisió dirigit a la gent més jove. L'acte va comptar amb el patrocini de "Ara Lleida" i la col·laboració del Patronat de Turisme de Cambrils i el Cambrils Obert.

7 noies cambrilenques seleccionades per a la final

Moments abans d'iniciar-se l'acte, Magda Simó atenia a Revista Cambrils Diari Digital i explicava els detalls d'aquest projecte que recorrerà Catalunya amb un total de 12 càstings. Segons va dir, "el que fem és seleccionar nois i noies, a partir dels 14 anys d'edat, que participen voluntàriament i que pugen a l'escenari, parlen pel micròfon i després desfilen. Posteriorment, anem classificant el número de persones que nosaltres creiem que compleixen els requisits que nosaltres busquem, que no és només d'imatge, sinó que és molt important per a nosaltres que aquests nois i noies siguin simpàtics i que ens expliquin el motiu pel qual han vingut fins aquí".

Ahir al càsting de Cambrils hi van participar un total de 43 noies i noies, la majoria dels quals eren de Cambrils, Reus, Tarragona, Salou, Lleida, Camarles i fins i tot algú de fora de Catalunya. D'aquests se'n van escollir 28 –22 noies i 6 nois– que passaran a la final de Lleida. D'entre aquests finalistes hi ha 7 noies cambrilenques: Carla Franch de 14 anys; Alice Dien de 14 anys; Judit Cuenca de 14 anys; Cristina Bordàs de 14 anys; Ariadna Expósito 16 anys; Justina Kwiecieni de 21 anys i Berta Capella de 17 anys. Totes elles participaran en el càsting final de Lleida.

Gran final a Lleida

De la selecció de cada càsting, aquests nois i noies escollits es classifiquen per a la gran final que tindrà lloc el proper 19 de setembre a Lleida. En aquesta gran final hi participaran uns 200 finalistes d'arreu de Catalunya, dels quals se n'escolliran 24 –12 noies i 12 nois– que rebran un stage de formació en el món de la moda i de la televisió, amb totes les despeses pagades, que es realitzarà entre els dies 9 i 12 d'octubre. El mateix dia de la final, tal i com va apuntar Magda Simó, s'escolliran els vuit guanyadors del concurs –4 noies i 4 noies– que s'enduran diners en efectiu, un viatge a Europa, cursos de model professional i d'altres premis dels patrocinadors del World Fashion Faces. Finalment, l'organització triarà un noi i una noia que participaran l'any vinent en un càsting internacional.

Magda Simó, directora de Magda Simó Models, comentava a Revista Cambrils Diari Digital que, "aquest és un càsting tant per televisió, com per moda o publicitat. Potser hi haurà persones que estaran molt còmodes pujant dalt de la passarel·la, però potser hi haurà altres persones que tindran un bon somriure o molta naturalitat en la manera de parlar. El que busquem són persones a les què els hi agradi aquest món. De fet, a la final hi ha un jurat qualificat, no només pertanyent al món de la moda i de la imatge, sinó també al món de la televisió o agències de models internacionals que el que fan és obrir una porta més professional per aquells que no només s'ho vulgui prendre com una professió de futur, sinó que també ho vulguin compaginar com un hobbie".

12 càstings per tot Catalunya

Fins ara, l'agència MSM havia realitzat un projecte similar a la demarcació de Lleida durant tres edicions. Enguany, tal i com va dir Magda Simó, "vam voler fer el salt i arribar una mica més lluny, però amb tranquil·litat. Vam pensar que amb 12 càstings per Catalunya ja n'hi havia prou per voltar aquest estiu i l'any vinent ja veurem com funcionarà".

Cambrils va ser ahir la segona aturada del tour 2009 del World Fashion Faces, després de passar per Calafell. La propera selecció tindrà lloc el dia 7 d'agost a la localitat lleidatana de Les Borges Blanques. Després, el càsting passarà per les localitats lleidatanes de Castellserà el dia 8, Alpicat el dia 14 d'agost i Lleida el dia 28 d'agost. També passaran per Lloret de Mar, Tarragona, Igualada, Martorell, Terrassa o Reus.

La desfilada del World Fashion Faces va aplegar un gran nombre de públic al Parc del Pescador

Comenta aquest article