Cultura

La vil·la romana de la Llosa acull la recreació d'un sopar romà del segle I d.C.

Per Berta Ruiz

Un moment de la recreació del "convivium", el passat dissabte a la nit a la vil·la romana de la Llosa

La vil·la romana de la Llosa va ser l'escenari aquest passat dissabte a la nit de la recreació d'un tradicional sopar romà del segle I d.C., a l'Alt Imperi.

Aquest sopar anomenat "convivium" va anar a càrrec de l'Associació Projecte Phoenix, concretament gràcies al grup de reconstrucció història de la Tarraconense. Una vintena de persones van recrear davant d'un bon nombre de públic, el convit d'una família mitjanament acomodada d'aquesta època romana en el què van mostrar com menjaven, què menjaven, com es col·locaven per sopar o quines eren les seves costums i supersticions. Totes aquestes explicacions van anar a càrrec d'un narrador, el president de l'Associació Projecte Phoenix –Enric Seritjol– que va explicar amb tot luxe de detalls la recreació dels actors participants, així com les curiositats d'aquest acte. Per acompanyar les explicacions, Enric Seritjol també va projectar unes imatges sobre diferents restes romanes i objectes localitzats sobre aquesta època, per tal d'amenitzar la narració i fer més entenedora aquesta representació.

Recordem que el passat mes de maig, Cambrils també va participar en el Festival Tarraco Viva, amb diferents activitats a la vil·la romana de la Llosa. Aleshores, els veïns del barri també van recrear un sopar, "convivium", a l'anomenat "triclinium", que era una de les estances de la vil·la.

Comenta aquest article