Societat

Cambrils recupera la seva trobada de puntaires i congrega més de 200 participants al Parc del Pescador

Per Berta Ruiz

Aspecte que presentava ahir a la tarda el Parc del Pescador, durant la Trobada de Puntaires

El Parc del Pescador va omplir-se ahir a la tarda de puntaires en una nova edició de la Trobada de Puntaires de Cambrils, després de dos anys d'aturada en els què es venia fent demostració a càrrec de les alumnes de l'escola cambrilenca.

Més de 200 puntaires participants

En aquesta edició, Cambrils va aplegar unes 200 puntaires vingudes de diferents poblacions de la demarcació de Tarragona com Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Montbrió del Camp, Valls, Tarragona, Salou o Riudoms, així com les alumnes de l'Escola de Puntaires de Cambrils, i també d'altres punts com l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Berga o Lleida. Durant tota la tarda, les puntaires van fer una demostració d'aquest tradicional art i van mostrar a curiosos i visitants les seves peces elaborades amb els seus boixets. Es van poder veure peces de tot tipus, com mocadors, ventalls, peces per a nadons i d'altres creacions més modernes elaborades amb les diferents tècniques de puntes de coixí, com la blonda catalana, la punta contemporània o la punta tradicional més senzilla.
Al llarg del Parc del Pescador també es van instal·lar diferents parades amb productes relacionats amb les puntes de coixí i les manualitats.

Durant la trobada, l'Escola de Puntaires de Cambrils va repartir entrepans per a totes les participants, aigua i uns obsequis de record. També es va fer entrega d'uns regals a la puntaire més gran i a la puntaire més jove participant en la trobada: l'obsequi per a la puntaire més gran va ser per a Lola Lindón de 87 anys d'edat i l'obsequi per a la puntaire més jove va ser per a Marta Sánchez de 7 anys d'edat, ambdues de l'Escola de Puntaires de Cambrils. L'escola local també va sortejar diferents regals a través d'una rifa.

La professora de l'Escola de Puntaires de Cambrils –M. Teresa Anguera– es mostrava molt satisfeta i contenta de poder haver reprès enguany la trobada de puntaires de Cambrils, després de dos anys d'aturada.

Comenta aquest article