Informació general

Josep Enric Sirvent, nomenat oficialment nou Defensor de la Ciutadania de Cambrils

Per Raquel Samaniego

A l'esquerra, el nou defensor, Josep Enric Sirvent, i a la dreta, Francesc Amela, a qui substitueix

Els cambrilencs i cambrilenques ja tenen un nou Defensor a qui dirigir-se. Es diu Josep Enric Sirvent, industrial gelater i antic membre de la política municipal. Ahir dijous va celebrar-se l'acte de presa de possessió del nou càrrec a la sala de plens, a la que van assistir nombrosos representants locals i síndics d'arreu de Catalunya. Sirvent rellevarà la tasca que, des de 2004, realitzava Francesc Amela.

El regidor de participació ciutadana —Oliver Klein— va agrair a Amela la seva dedicació durant cinc anys, així com també totes les instruccions o reclamacions que havia fet durant cinc anys, que havien servit a l'Ajuntament per seguir unes directrius. A més, també van considerar que, com havia esmentat Amela, no havia de passar molt de temps en nomenar un nou defensor. Per la seva part, l'alcalde —Robert Benaiges— va subratllar el coneixement que Sirvent té del funcionament intern del consistori, i va explicar la "voluntat que té de posar-se al servei dels ciutadans i ciutadanes de Cambrils, escoltar-los i solucionar els seus problemes, ja que vivim en una societat on cada cop és més difícil escoltar els altres i això és d’agrair".

El Síndic demana sensibilitat a l'administració

També va ser present el president del Fòrum de Síndics —Josep Escartí— que va fer una glosa del que significa la figura del Defensor i va destacar la voluntat de l’Ajuntament de Cambrils "de donar prestigi i caire institucional a la figura del defensor amb un acte com aquest”. També va demanar sensibilitat a l’administració per atendre les recomanacions del defensor. La darrera intervenció la va fer el nou Defensor de la Ciutadania de Cambrils, que es va posar a disposició de tota la ciutadania. Ho farà cada dijous a l'Oficina del Pla de Barris, de la plaça d'Espanya, cada dijous de 17 a 19 hores. Aquest serà l'horari d'estiu, ja que a l'hivern també hi serà pels matins, d'11 a 13 hores.

Aquesta figura té per missió defensar els drets dels ciutadans en relació a l'actuació de l'administració municipal i dels organismes que en depenen. Atén les consultes i queixes dels ciutadans i ciutadanes afectats per alguna actuació de l'Ajuntament o organismes dependents i els dona resposta, sense rebre instruccions de cap autoritat i complint la seva tasca amb autonomia i segons el seu criteri. El Defensor de la Ciutadania de Cambrils té com a finalitat arbitrar les relacions entre la ciutadania i l'Administració, fent suggeriments, advertiments i propostes que no són vinculants per cap de les dues parts i només tenen caràcter de recomanació.

Comenta aquest article