Informació general

Els Mossos detenen 14 persones per robatoris a masies i magatzems agrícoles del Camp de Tarragona

Per Redacció

 
 
 A dalt, tots els telèfons mòbils que s'han pogut aconseguir. A sota, nombroses neveres i electrodomèstics que estaven a punt de transportar.
Un intens operatiu de dos mesos ha permès detenir un total de 14 persones, entre les quals es troba un menor d’edat, i resoldre més d’una vintena de robatoris amb força a segones residències, masies i magatzems agrícoles del Camp de Tarragona. El dispositiu, dirigit per la Unitat Territorial d’Investigació (UTI), i que ha comptat amb la participació de totes les Unitats d’Investigació (UI) de les diferents àrees la regió, també ha conclòs amb la recuperació de nombrosos efectes, molts dels quals estaven ja preparats per a ser transportats cap a altres països.

En total, s’han pogut desmantellar set bateries de lladres, sense cap relació organitzativa entre ells, dedicades gairebé exclusivament a saquejar aquest tipus d’habitatges i magatzems. Tot ells, però, sí actuaven sota uns paràmetres comuns. Segons els investigadors, aquests grups, normalment formats per entre 2 i 4 persones, tenien un coneixement exhaustiu del territori, utilitzant per a moure’s vies secundàries, camins rurals i accessos poc coneguts a les urbanitzacions i cases aïllades.

Normalment, durant el dia, recorrien aquestes zones a la recerca de l’objectiu, i un cop escollit, de nit, hi entraven a robar. Els lladres saquejaven sense miraments, emportant-se des de electrodomèstics com ara neveres, rentadores o cafeteres, fins aparells electrònics, accessoris informàtics, eines i maquinària agrícola. Aquests efectes sostrets tenien un destí diferenciat, segons la bateria delinqüencial que actuava.

Material per vendre o transportar-lo als seus països

Mentre que alguns grups venien els articles a establiments de desballestament o bé a botigues de compra i venda d’articles de segona mà, altres els emmagatzemaven per transportar-los als seus països d’origen, embarcant les furgonetes carregades de material en un ferri o altres mitjans de transport. Precisament, un dels punts culminants de l’operatiu va ser la recuperació de dues furgonetes carregades amb tot tipus d’objectes, preparades ja per marxar cap al Marroc.

Els detinguts són vuit homes de nacionalitat espanyola i d'edats entre els 20 i els 47 anys, cinc marroquins d'entre 20 i 38 anys, i un menor d'edat. Tots ells eren veïns de Reus, a excepció d'un de Riudoms i un altre de Torredembarra.

A banda, la UTI imputa també diversos robatoris amb força a sis persones més. Una de les darreres imputacions es va produir el passat 10 de juliol. Amb la desarticulació dels diferents grups de lladres s’han resolt fets a Riudoms, Reus, Valls, Salomó, La Secuita, Montbrió del Camp i altres localitats de la regió. Tots els detinguts han passat ja a disposició del jutjat de guàrdia. La investigació, però, no es dóna per tancada i, per tant, no es descarten més detencions i la imputació de més fets delictius als arrestats.

Comenta aquest article