Informació general

Benaiges i Recasens defensen la qualitat de la televisió i el lideratge de Cambrils en la Televisió Digital del Camp

Per Berta Ruiz



Joan Recasens i Robert Benaiges, ahir en roda de premsa
Després de la roda de premsa convocada ahir pels tres grups de l'oposició, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor de Cultura –Joan Recasens– van voler donar resposta als temes plantejats.

Respecte al tema de la contractació d'una pòlissa de crèdit de 200.000 euros per part de l'EPEL de mitjans de comunicació, l'alcalde va comentar que "la gestió de la ràdio i la televisió ha passat de ser una estructura de patronat a ser una empresa municipal", ja que segons va apuntar, "el sistema de gestió a través d'una empresa municipal és molt més àgil i permet una major autonomia en tots els aspectes. Els processos de canvi de patronat a empresa no són fàcils, perquè no només hem de traspassar recursos materials, sinó també processos en la gestió". Benaiges també va recordar que, "tenim la presidència de la Televisió Digital del Camp que és la televisió pública que ha de donar servei al Baix Camp i Priorat, i aquesta fórmula d'empresa ens permet una major agilitat.

Robert Benaiges: "Per què es contracta una pòlissa de crèdit? Com qualsevol empresa ha de tenir diners en el moment adequat per afrontar qualsevol despesa"

Sobre la contractació d'una pòlissa de crèdit de 200.000 euros, Benaiges va explicar que, "com qualsevol empresa ha de tenir els diners en el moment adequat necessari per tal d'afrontar qualsevol despesa que es generi. Totes les empreses del món han de tenir aquest instrument, que és vàlid i és utilitzat per empreses públiques i privades per afrontar aquests pagaments". Tal i com va comentar Benaiges, "tot el finançament de l'Ajuntament ha passat a l'empresa de ràdio i televisió i per tant, els diners aportats per la casa gran han passat a l'empresa, però també tots els deutes i totes les responsabilitats derivades de la gestió del patronat. Malauradament, l'any passat, per les circumstàncies del cicle econòmic, els ingressos previstos en concepte de publicitat no van ser tan importants com podíem preveure. Aquesta és una fórmula que s'utilitza i que ens ha d'ajudar a solucionar els temes relacionats amb les despeses immediates que s'hagin d'afrontar". L'alcalde també va voler remarcar que tot el procediment per contractar aquesta pòlissa de crèdit ha estat supervisat per Intervenció i Secretaria General de l'Ajuntament, i no s'ha comès cap acte fora de la normativa".

L'alcalde també va puntualitzar que, "Ràdio i Televisió de Cambrils és una televisió de qualitat, que dóna una informació i servei de primer ordre a Cambrils".

Joan Recasens: "Sabíem que nosaltres érem els que havíem de tirar del carro perquè tenim el percentatge més elevat del consorci. Seguim treballant juntament amb les altres poblacions"

Per la seva part, el regidor de Cultura –Joan Recasens– va comentar que "l'oposició està barrejant dues coses". Segons va explicar Recasens, "Cambrils tenia una ràdio i es va apostar per tenir una tele per tal d'estar dins d'una zona amb TDT i dins d'un consorci, que ve manat per la Generalitat, on hi ha uns espais i uns socis. Nosaltres estem juntament amb poblacions que potser no tenen un potencial tan gran com els altres, però aquests ciutadans també tenen el mateix dret que els altres. Sabíem que nosaltres érem els que havíem de tirar del carro, ja que som els que tenim el percentatge més elevat del consorci".

Segons va dir Recasens, "estem preparant un pla per tal de posar en números aquest projecte i saber quin cost representaria per cadascuna d'aquestes poblacions més petites. En això hi estem treballant. Des de Cambrils hem de tirar i hi estem treballant, però el primer que hem de fer és muntar l'estructura des d'aquí. A aquestes poblacions les hem d'anar convencent, mostrant i explicant el perquè això serà bo per a ells, ja que les televisions locals tenen dues funcions: informar del que es fa dins del territori i una altra funció que és econòmica".

"Estem treballant conjuntament amb municipis com La Selva o l'Hospitalet, tot i que nosaltres portem la veu cantant"

Recasens va voler contestar a l'oposició dient que, "que em digui l'oposició que alguns municipis s'han desapuntat o no... Per exemple, amb l'Hospitalet i La Selva del Camp hi estem treballant conjuntament, tot i que nosaltres portem la veu cantant per tal de presentar aquest projecte".

Sobre el cost que representen els mitjans de comunicació, Recasens va comentar que abans quan només estava la ràdio, aquesta costava uns 8 euros per habitant a l'any i ara, costa uns 12 euros, que serien uns 35 cèntims d'increment per habitant. A més, segons va reiterar Recasens, "fem una televisió que crec que és de molta qualitat".

En relació al tema de la contractació de la pòlissa de crèdit, Recasens va manifestar que, "una empresa que avui dia aconsegueix que un banc li doni una pòlissa de crèdit, vol dir que és una empresa solvent. Gairebé és obligat que qualsevol empresa tingui una pòlissa de crèdit, la facis anar o no. Són uns diners que tens allà i que comences a pagar quan tu els utilitzes".

Robert Benaiges: "Em preocupa de manera especial aquest desconeixement que té l'oposició"

Robert Benaiges també va comentar que "em preocupa de manera especial aquest desconeixement que té l'oposició sobre el funcionament d'alguns organismes de l'Ajuntament. Si es té aquest desconeixement, l'obligació és preguntar sobre quin és el sistema de gestió i què diu la llei". Segons Benaiges, "el que més em preocupa és que d'aquest desconeixement es puguin fer declaracions contràries a un mitjà i a una gestió per part dels responsables polítics d'aquest Ajuntament. Que es digui que la resta de poblacions que conformen el nostre canal s'han deslligat del tema, també és preocupant, perquè en el consell d'administració hi formen part tots aquests municipis tal com marca la llei".

I sobre el tema que la televisió no arriba a tota la població, Benaiges va manifestar que, "nosaltres diem que arribem a la immensa majoria de la població. Qui té més credibilitat l'oposició o nosaltres? A més garantim que a finals d'any, tothom podrà visualitzar la Televisió Digital del Camp".

Comenta aquest article