Societat

Els cambrilencs, protagonistes del programa 'Memòries de la Tele' de TVE-2

Per Raquel Samaniego

Professionals de TVE van gravar ahir a diferents cambrilencs i cambrilenques a la plaça d'Espanya

Els ciutadans van ser ahir els protagonistes del programa de Televisió Espanyola 'Memòries de la Tele'. La plaça d'Espanya va ser el lloc escollit per ubicar una butaca vermella per la que anaven passant diferents cambrilencs i cambrilenques per explicar, davant la càmera, què recorden dels 50 anys que ahir complia la cadena pública a Catalunya. Aquest programa, que s'emet cada dissabte a les deu de la nit per TVE-2, ha recorregut ja fins a 60 poblacions per saber què recorden dels presentadors, artistes i personatges que TVE a Catalunya ha popularitzat al llarg dels anys. L'espai de Cambrils serà al setembre, tot i que encara no han pogut concretar el dia.

En aquest programa no hi ha presentadors. Anna Baez —ajudant de producció— i Isaac Palomares —redactor— van explicar a Revista Cambrils Diari Digital que els protagonistes són sempre les persones dels pobles que visiten, que són qui expliquen aquests records televisius i també els que fan les frases de cada espai que té del programa. Baez manifestava que costa trobar persones que vulguin asseure's a la butaca, ja que a la gent gran sovint li costa recordar certes coses. Per això, "normalment els que surten fent les presentacions solen ser gent jove".

Plaça d'Espanya, l'espai idoni

En tots els programes que porten gravats, Anna Baez explicava que mai arriben a una població amb un lloc predeterminat per ubicar-se, sinó que demanen orientació a l'Ajuntament. "Habitualment escollim zones de vianants on hi hagi força moviment, ja que la nostra matèria prima són les persones. La veritat és que Cambrils ens ho ha posat tot molt fàcil i ens ha obert encantats les portes per venir aquí a fer el programa".

Comenta aquest article