Societat

Tot a punt per celebrar demà la processó pel port i pel mar en honor a la Mare de Déu del Carme

Per Redacció



Imatge de la processó de la Verge del Carme pel port, l'any passat
Demà dijous 16 de juliol, festivitat de la Mare de Déu del Carme, tindran lloc tot un seguit d'actes en honor a la patrona dels mariners.
A dos quarts de nou del vespre s'encetaran els actes amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors, a càrrec de la Confraria de Pescadors. Es podran degustar sardines a la brasa amb pa i vi per dos euros. D'altra banda, al llarg de tot el dia també es podrà visitar al Mollet del Rec el Mercat del Mar, on s'hi podran trobar tot tipus d'objectes artesanals relacionats amb el mar.

Demà, processó pel port i pel mar

A partir de les 18 hores s'iniciarà la processó de la Mare de Déu del Carme, des l'església de Sant Pere, on també es comptarà amb l'actuació del Cor de Sant Pere. Com es tradició, es traurà la imatge de la Verge del Carme en processó amb els seus portadors pels diferents carrers del port. Com cada any, tampoc hi faltarà la canalla amb la vestimenta típica de pescadors i la participació d'una àmplia comitiva festiva i institucional cambrilenca. La processó arribarà fins al moll de ponent, on s'iniciarà la processó per mar.

A la nit, a partir de les 22 hores al Parc del Pescador, es tancarà la jornada festiva amb una ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.

Avui, Mercat del Mar i havaneres

D'altra banda, avui dimecres també tindran lloc un parell d'actes emmarcats en la programació de la Festa de la Mare de Déu del Carme. Aquesta tarda, entre les 17.30 i les 22.30 hores al Mollet del Rec, ja es podran visitar les parades del Mercat del Mar; mentre que a partir de les 22 hores a la platja del Regueral hi haurà cantada d'havaneres amb els grups "Les Veus del mar" i "Cavall Bernat". Durant l'actuació se servirà rom cremat per a tothom.

Comenta aquest article