Esports

Barça Atlètic i Vila-real B, els nous reptes dels futbolistes cambrilencs Edu Oriol i Joan Oriol

Per Berta Ruiz

Edu Oriol amb la samarreta del Barça i Joan Oriol amb la samarreta del Vila-real

Amb només 5 anys d'edat, els germans Oriol –Edu Oriol i Joan Oriol– van començar a xutar una pilota al col·legi Vedruna, poc temps després van passar a formar de l'Escola de Futbol Veterans de Cambrils, on es van formar com a futbolistes. Des d'aleshores ençà la seva progressió futbolística ha anat pujant com l'escuma. Actualment, aquests dos futbolistes cambrilencs afronten un gran repte de present i futur: l'Edu acaba de fitxar pel Barça Atlètic –que jugarà a la Segona Divisió B–, mentre que el Joan jugarà aquesta nova temporada al Vila-real B, que ha pujat de categoria i disputarà la temporada 2009-2010 a la Segona Divisió A, és a dir, la divisió de plata del futbol espanyol.

Tant el FC Barcelona com el Vila-real són dos equips de Primera Divisió que cuiden molt els seus planters i donen l'oportunitat a les seves joves promeses. Els cambrilencs tenen l'oportunitat de seguir pujant i poder arribar un dia a l'elit del futbol. Revista Cambrils Diari Digital va parlar amb els dos germans, abans d'iniciar les seves respectives pretemporades amb els seus equips, per tal de copsar quines són les seves sensacions davant d'una nova temporada futbolística.

Edu Oriol il·lusionat pel seu fitxatge pel Barça Atlètic

L'Edu es mostrava molt "il·lusionat i content" pel seu recent fitxatge pel Barça Atlètic. Segons va dir a Revista Cambrils Diari Digital "estic molt il·lusionat pel que fet que és un FC Barcelona. Fa uns mesos es va iniciar l'interès del Barça, i jo estava una mica neguitós. Finalment aquest interès es va fer ferm. Ara afronto la temporada molt il·lusionat i estic intrigat per conèixer com és aquella casa. Aquest estiu m'he preparat una mica, he sortit a córrer per estar en millor forma i afrontar de la millor manera possible la temporada". El cambrilenc formarà part del planter del Barça i estarà sota les ordres d'un il·lustre del club, l'asturià Luis Enrique. Sobre el seu futur "míster", Edu va comentar, "poder estar allí i tenir un entrenador al qual has vist jugar doncs encara és molt més il·lusionat i estic molt content". A més, segons va dir, "està clar que sóc culé des de petit, i el Barça sempre el veus com una cosa molt llunyana".
Sobre la possibilitat de pujar al primer equip del Barça, el cambrilenc va destacar que, "està clar que arribar al primer equip és molt difícil, però sempre he vist que el filial del FC Barcelona és un ventall de possibilitats molt ampli, per tal que es puguin fixar en tu altres equips de major categoria. És un aparador, de fet, no hi ha cap equip millor com el FC Barcelona".

Abans d'arribar al Barça Atlètic, l'Edu Oriol va jugar a la Unió Esportiva Sant Andreu –a Segona Divisió B– i, anteriorment a la Pobla de Mafument a Tercera Divisió. De fet, el cambrilenc va ser un dels jugadors més destacats de la semifinal de la Copa Catalunya que va enfrontar el Sant Andreu contra el Barça, el setembre de l'any passat. El cambrilenc, que juga com a extrem per banda dreta i esquerra, va marcar dos gols i va portar de corcoll els defenses blaugrana. A més, el Sant Andreu va endur-se l'eliminatòria i finalment, també va resultar ser el campió de la Copa Catalunya en la final disputada contra l'Espanyol imposant-se per 1 a 2.

El proper dilluns 20 de juliol, Edu Oriol iniciarà la pretemporada amb el Barça Atlètic. Segons va dir, iniciaran els entrenaments a Barcelona, després marxaran a el Muntanyà i també estaran uns deu dies a Irlanda.

Joan Oriol al Vila-real B, jugarà a la divisió de plata del futbol espanyol

Per la seva banda, Joan Oriol va iniciar la pretemporada amb el Vila-real B el passat dilluns 13 de juliol, a la localitat gironina de Navata. El cambrilenc forma part del planter del Vila-real des de la temporada passada, equip amb el què ha pujat de categoria i afrontarà la propera temporada 2009-2010 a Segona Divisió A. El jugador cambrilenc, que juga com a lateral esquerre, va ser traspassat l'estiu passat pel Nàstic al club castellonenc, després de passat per equips com el Gavà a Segona B –cedit pel Nàstic– i anteriorment al CF Reus a Tercera Divisió.

El Joan també es mostrava molt il·lusionat amb aquest nou repte, ja que enguany ha pujat de categoria i jugarà a la Segona Divisió A. Segons va dir, "el més important és anar pujant i si pot ser amb el Vila-real doncs molt bé, perquè hi estic molt a gust. Estic jugant a segona categoria professional i estic molt content". Sobre la possibilitat de pujar al primer equip, Joan Oriol va dir, "espero que aquest any hi hagi aquesta possibilitat, més que res perquè no hi ha tanta diferència de categoria. Crec que les coses han d'anar encaminades a poder estar en el primer equip". De fet, en el darrer partit de lliga, el cambrilenc va anar convocat amb el primer equip, tot i que no va poder debutar. Tal i com va dir, Joan Oriol, "ja va ser un gran què que pogués anar convocat amb el primer equip".

Els dos germans amb la samarreta de l'Escola de Futbol Veterans de Cambrils

Comenta aquest article