Societat

El poble sahrauí es manifesta per reivindicar els seus drets en la "Marxa per la Pau i la Llibertat"

Per Redacció

Un moment de la manifestació pels carrers de Barcelona, el passat diumenge 12 de juliol

El passat diumenge tingué lloc a Barcelona "la Marxa per la Pau i la Llibertat del Poble Sahrauí", una nombrosa manifestació que va congregar tots els nens del poble sahrauí acollits aquest estiu a Catalunya sota el projecte "Vacances en Pau" i llurs famílies d'acollida i gent solidària amb el poble sahrauí. L'objectiu de la manifestació era el de reivindicar el dret a l’autodeterminació i la independència del poble sahrauí.

La marxa, sota el lema “Aturem el genocidi del poble sahrauí – Sàhara Lliure”, va ser organitzada per la Delegació de Frente Polisario, i en el cas de Catalunya va comptar amb el suport del Moviment Solidari amb el Sàhara a Catalunya i d'altres entitats sensibles amb aquesta causa.

Tots els parlaments van coincidir en què la resolució del conflicte és només política i des de la posició que hi té Espanya se'n pot fer molt: pot exigir que es compleixi la legalitat internacional. També es demanà a la Comunitat Internacional, que obligui al Marroc a respectar els drets humans. En el cas de l'ONU, cal que exerceixi la seva obligació i responsabilitat davant dels abusos comesos pel Marroc en els territoris ocupats. Els manifestants van exigir el cessament immediat de la venda d'armes i material militar al règim marroquí.
 
Després de la manifestació, tant els infants sahrauís com les famílies van participar a la festa de les colònies dels infants sahrauís acollits a Catalunya, que va tenir lloc al Parc del Litoral de Sant Adrià de Besòs, on van poder gaudir d'inflables, grup d'animació, festa d'espuma i tota mena d'activitats que finalitzaren amb un castell de focs d'artifici.

Comenta aquest article