Informació general

Educació licita les obres de construcció del futur CEIP la Bòbila per un import de 5,4 milions d'euros

Per Raquel Samaniego

El solar està ubicat a la nova zona en procés d'urbanització de la Bòbila, propera al Nou Cambrils

El Departament d'Educació de la Generalitat ha licitat les obres de construcció del CEIP la Bòbila de Cambrils per un import de 5,4 milions d'euros. Aquest procés de cessió dels terrenys per part de l'Ajuntament no ha estat del tot habitual, ja que la promotora que portava a terme els treballs urbanístics al pla parcial de la Bòbila va plegar temporalment per motius aliens al consistori. Per aquest motiu, aquest va haver de fer-se càrrec de la finalització de serveis com la il·luminació, el gas o l'aigua, si volia tenir en marxa el sisè CEIP del municipi en 2010. Per fer possible que els alumnes que actualment estan en barracons al barri de la Llosa poguessin començar el curs al nou centre, l'Ajuntament va avançar una quantitat de 600.000 euros per a la realització d'aquestes obres, tot i que posteriorment els seran retornats quan es doni compte a les promotores de totes les obres generals del polígon.

El centre haurà de començar a construir-se de forma immediata, ja que tenen un termini previst de 15 mesos en el que s'inclou la redacció del projecte i l'obra. El nou col·legi tindrà dues línies, és a dir, dues classes de cada curs escolar i s'espera, segons ha explicat el regidor d'Educació de Cambrils —Salvador Matas— que els plans vagin bé i que el centre estigui en marxa el setembre de l'any vinent. Hi ha exemples, però, que milloren les expectatives, com el CEIP Mas Clariana, que és l'últim que es va construir al municipi a Vilafortuny i que va estar llest abans del previst.

Uns 7.000 metres quadrats de superfície

La superfície d'aquesta escola serà de 7.000 metres quadrats, en un solar contigu a una zona verda més gran encara, d'entre 8.000 i 9.000 metres quadrats. Està ubicada en una de les zones amb major creixement d'alumnat, que és el barri de Nou Cambrils. Matas assegura que "al costat del nucli del poble teníem molt poca oferta educativa en comparació amb la demanda. La importància d'aquest terreny es que està situat allà on hi ha més demanda, ja que en els darrers anys havíem construït molt a urbanitzacions, i ara calia una resposta al centre del municipi".

Aquest setembre de 2009, per tant, continuaran les classes als barracons ubicats a la Llosa, que a partir del proper curs escolar tindrà un més per tal d'afrontar el creixement. D'aquesta manera, el centre ja oferirà totes les línies educatives.

Comenta aquest article